Официално: BMW M4 Coupe и M3 Sedan

75970
Снимки:

След като от предшественика, BMW M3 Coupe от четвърто поколение, бяха произведени над 40 000 екземпляра, сега BMW M4 Coupe продължава историята на успеха – и с означението M4 подсказва за моделното семейство, на което е базиран новия М модел. За пръв път едновременно с купето се представя и варианта с 4 врати, който в съответствие с логиката се нарича BMW M3 Sedan.

 

BMW M3 и M4 разчитат на 430 „коня“

Първите официални снимки на 2014 BMW M3 и M4 излязоха в мрежата ден преди официалното им представяне утре. Снимките потвърждават слухо...

Напълно новият и разработен специално за новото BMW M3 Sedan и новото BMW M4 Coupe шестцилиндров двигател с технология M TwinPower Turbo и  високооборотна концепция осигурява максимална мощност от 431 к.с.  и максимален въртящ момент от 550 Нм, който е на разположение в много широк оборотен диапазон – с което надхвърля максималната стойност на въртящия момент на предшественика BMW M3 с около 40 %. Разходът и емисиите са понижени с около 25 %. Ускорението от 0 до 100 км/ч както при BMW M3 Sedan, така и при BMW M4 Coupe отнема 4,1 сек. (с опционалната 7-степенна М скоростна кутия с два съединителя).

 

В сравнение с предишния модел теглото е понижено с около 80 кг за постигането на най-висока динамика на управлението при образцова ефективност. Така собственото тегло на BMW M4 Coupe е 1497 килограма. Това е възможно благодарение на последователното прилагане на интелигентната олекотена конструкция. Сред иновациите в тази насока са разширеното използване на леки материали като армирана с въглеродни нишки пластмаса и алуминий за множество компоненти на окачването и каросерията. Така например и двата автомобила са с карбонов покрив.

 

BMW Group продължава рекордното си представяне

BMW Group отчете рекордни продажби за месец ноември. Със 174 996 автомобила BMW, MINI и Rolls-Royce доставени в цял свят, продажбите на...

Сред най-важните задачи при разработката на BMW M3 Sedan и BMW M4 Coupe са били пригодността за състезателната писта. Затова двата модела са оборудвани с охладителна система, адаптирана към изискванията на състезателните писти, която да гарантира оптимални работни температури на двигателя, турбокомпресора и трансмисията.  По време на разработката инженерите работят в тясна връзка с професионалните състезателни пилоти на BMW Motorsport, особено по време на фините настройки, което позволява подчертаване на спортния характер на двата модела. Така например пилотите от DTM Бруно Шпренглер и Тимо Глок за участвали в множество обиколки по Северната отсечка на „Нюрбургринг“ за тестване и настройки на автомобилите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com