Opel KARL ще дебютира пред света в Женева

38078
Opel KARL ще дебютира пред света в Женева

Автомобилът с пет врати с пространство за максимум петима човека ще отбележи своята световна премиера на Автомобилното изложение в Женева (5-15 март). При дължина едва 3,68 метра и височина 1,48 метра, новият Opel KARL предлага перфектна комбинация от просторен интериор и компактни външни размери

Под капака на KARL е разположен двигател от най-ново поколение и с най-модерните технологии на Opel: новият 1.0 ECOTEC с мощност 75 к.с. Той е с работен обем от един литър, напълно алуминиев и се отличава с изключително балансирана работа и висока ефективност. Трансмисията е петстепенна механична. Най-впечатляващото сред предлаганите технологии е пакетът ecoFlex, включващ оптимизиран в аеродинамично отношение допълнителен елемент под предния спойлер и друг спойлер на покрива, които спомагат емисиите на CO2 на малкия автомобил да са едва 99 г/км. Това означава разход на гориво 4,3 л/100 км. Пакетът ecoFlex включва допълнителни елементи като гуми с намалено съпротивление на търкаляне.

Мъникът Opel KARL излиза на пазара през лятото на 2015 г.

Клиентите ще могат да поръчат привлекателния автомобил с пет врати и обща дължина 3,68 метра на цена под 10 000 евро. За задвижван...

Макар че на везните отчита едва 939 кг, лекият KARL с пет врати осигурява изобилие от пространство. Асиметрично сгъващият се гръб на задната седалка (с пропорция 40:60, опционално за Enjoy, стандартно за Cosmo) предоставя достойно за уважение багажно пространство. При сгъване на седалките, KARL осигурява почти 1000 литра обем до покрива.

Интелигентни асистенти

KARL се предлага с множество системи осигуряващи комфорт и безопасност, които клиентите принципно не очакват от автомобил от тази ценова категория. В допълнение към стандартния асистент за потегляне по наклон (Hill Start Assist), системата Lane Departure Warning е част от функциите на предната камера и предупреждава водача при непреднамерено напускане на лентата за движение.

Както ADAM и Corsa, KARL също разполага с режима City, който намалява необходимата сила за завъртане на волана с натискане на бутон (от ниво Enjoy), с което значително се улеснява маневрирането в тежкия градски трафик. Системата Park Assist също е налице и помага на водача при паркиране, като използва акустично предупреждение, когато автомобилът наближи някакви обекти на заден ход. Стандартен от ниво Enjoy, темпоматът с ограничение на скоростта (Cruise control with speed limiter) регулира скоростта на движение и е изключително полезен в сложния градски трафик и зони с ограничение от 30 км/ч. Светлините за мъгла гарантират подобрено осветяване в лоши пътни условия, докато интегрираните светлини за завой подобряват безопасността за водача и другите на пътя. Пакетът Enjoy Plus включва светлини за мъгла и системата Lane Departure Warning заедно с 15 цолови дизайнерски колела и асиметрично сгъваща се вертикална част на задната седалка (40:60).

Opel Karl ще се смести под Adam

От лятото на 2015 г. още един малък модел ще се присъедини към тях: Opel Karl с пет врати. С Karl, ADAM и новото поколение Corsa, които...

Най-малкият модел на Opel ще завършва предложението на компанията в малкия сегмент и ще се предлага от лятото на цена под 10 000 евро.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com