X
 
 

Провалиха търг на уникално "Порше" заради грешно изписана цена

2548 0
Провалиха търг на уникално "Порше" заради грешно изписана цена
Снимка: Getty Images/Guliver
Състезателен автомобил от 30-те години на миналия век се очакваше да се превърне в най-скъпата кола с името на Порше, която някога е била продавана на търг, съобщава CNN. Но аукционът се провали заради леко объркване… в изписването на цената.

Технически моделът 64 не е на „Порше“, тъй като компанията все още не е съществувала, когато Фердинанд Порше създава автомобила в нацистка Германия. Но ролята на този „праотец“ на съвременните спортни автомобили на „Порше“ е ясна, и затова се очакваше за него да бъдат платени най-малко 20 милиона долара.

Porsche пак отрече, че може да влезе във Формула 1

Тази седмица отново се появиха спекулации, че от Porsche се замислят за евентуално навлизане във Формула 1. Германците обаче за пореден...

По време на търга в Калифорния първоначалното наддаване тръгна от 13 милиона долара. На таблото зад водещия обаче беше изписана цифрата 30 милиона.

Объркването продължи с всяко следващо наддаване докато продажбата не беше спряна, за да се поправи грешката. След достигането на сумата от 17 милиона долара обаче наддаването спря, а от аукционната къща решиха да прекратят окончателно търга.

Ако продажбата от 17 милиона долара беше осъществена, това щеше да е най-скъпият автомобил с името на Порше в историята. А ако сумата беше 70 милиона долара, както грешно беше изписано на таблото, колата щеше да е най-скъпата от всички модели автомобили по света, която някога е била продавана на търг, допълва БГНЕС.

Модел 64 изглежда като нещо, което дете е направило от глина – в сравнение със съвременните модели на „Порше“. Колата е първият опит на Фердинанд Порше да създаде спортен автомобил с двигател, който се намира в багажника.

Най-богатите хора в автомобилната индустрия

В класациите по богатство редовно попадат музиканти, спортисти, звезди на киното, собственици на големи компании... Хора, които притежа...

Това е същата базова идея, която компанията „Порше“ ще използва за създаването на първия си сериен автомобил – модел 356, а по-късно и за модела 911.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители