PSA Peugeot-Citroen обединява усилия с Dongfeng

32792
PSA Peugeot-Citroen обединява усилия с Dongfeng

Проблемите на закъсалия френски концерн са на път да бъдат разрешени, след като най-после се разбра, че отново китайски пари ще спасяват прочути производители. Не без помощта на френското правителство.

Месеци наред се спекулираше относно разговори с котайския производител, но сега всичко е официално: френският концерн обединява усилия с Dongfeng Motor Group.

Карлос Таварес поема PSA Peugeot Citroen

Бившият втори в Renault-Nissan става първи по важност човек в PSA Peugeot Renault. Така най-общо може да се определи мениджърската рока...

Детайлите са доста сложни технически, но в най-общи линии сделката е такава: Dongfeng и френското правителство ще инвестират в PSA Peugeot-Citroen 800 млн. евро ($1 млрд.). В замяна двамата инвеститора ще получат 14% в конзерна.

Сделката предвижда създаването на съвместен изследователски и развоен център, както и лицензиране на технологии, създадени от PSA Peugeot Citroën. Последното не е изненада, тъй като това е практика за китайските производители, които черпят доказани технологии срещу вложенията си. Споразумението предвижда създаване и на нов джойнт венчър, който „да движи продажбите на PSA Peugeot Citroën и Dongfeng в останалата част на Азия, вероятно и на други развиващи се пазари."

На снимката виждате концепцията Citroen C4 Cactus Aventure, която ще бъде представена на започващия на 4 март автомобилен салон в Женева.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com