Секретен план ще спасява имиджа на Tesla

2601
Секретен план ще спасява имиджа на Tesla
Снимка: Tesla Motors

Имиджът на производителя на електромобили – Tesla Motors, бе ударен сериозно след няколко инцидента с машини на марката, придвижващи се в автономен режим. Това доведе до сервизна акция, както и до спад на стойността на акциите на компанията. Нейният собственик Илън Мъск обаче е гениален бизнесмен и той го доказа с поредния ход.

В своя блог в Twitter предприемачът съобщи: „Работим над втората част от секретен стратегически план Tesla. Надявам се, че по-късно през тази седмица ще успеем да разкрием за какво точно става въпрос”. Кратко и неясно съобщение, което обаче предизвика лавина от коментира и спекулации. И отново насичо прожекторите към Tesla Motors.

Много експерти са на мнение, че Мъск ще обяви официално сливането на компанията му с фирмата SolarCity, която се занимава с разработката и производство на слънчеви енергийни системи. Това ще създаде революционен бизнес-модел, тъй като ще позволи направата на зарядни станции със слънчева енергия, които собствениците на автомобили на Tesla ще могат да използват. Предстоящата сделка бе ансонсирана още през юни, като е на стойност 2,86 млрд. долара.

Другият вариант е Мъск да обяви предстоящото излизане на нов електрически спортен седан на Tesla – нещо, за което един от мениджърите на компанията загатна още през май. Любопитното е, че точно преди 10 години бизнесменът направи аналогично изявление, като тогава „секретният план” се оказа излизането на Tesla Model S – машината, която предизвика ревюлоция в сегмента благодарение на големия си преход само с едно зареждане.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com