Ще се оглеждаме за бейби Jeep в Женева

31543
Ще се оглеждаме за бейби Jeep в Женева

Jeep, разбирай новия му собственик Fiat, иска да влезе още по-дълбоко в един от най-конкурентните европейски сегменти, където да се конкурира с Nissan Juke и цяла плеяда други негови поддръжатели. Това казва Autoexpress със своето виждане по темата, което британците твърдят, че ще бъде представено в Женева и ще носи името Jeepster.

Изданието твърди, че мини модела ще черпи вдъхновение от култовия Jeep Wrangler, което ясно се вижда и в тази артистична визия на бъдещия Jeepster.

Vilner префасонира Wrangler Sahara 2014

Българското дизайнерско ателие изкара поредния си страхотен проект. Той е на тема Wrangler 2014. Дизайнерите на Атанас Вилнер са решли ...

В основата ще стои платформата Small Wide на Fiat, която в момента използват 500L и 500L MPW, но ще послужи за база и на кросоувъра 500X. Той и Jeepster ще се произвеждат в завода на Fiat в Мелфи, Италия, от средата на тази година.

Няма съмнение, че щом става въпрос за Jeep, трябва да очакваме 4х4 задвижване и истински възможности да се излезе извън пътя, а не характерните за класа псевдо SUV качества.

Няма никаква яснота за задвижването, но би могло да се предположи, че единият от двигателите ще е 1,6-литров Multijet дизел от Fiat. Би могло да се монтира и 2,0-литров дизел, който от април ще се предлага за Cherokee. Най-вероятните бензинови опции са атмосферен 1,4-литров и турбо 1,4 MultiAir двигателя.

Разцъфтяващият компактен SUV клас се очаква да удвои размера си до 2017 г. и всички погледи за насочени натам. Дори Mercedes планират въвеждането на X-Class, който да застане под GLK и да използва платформата на Renault Capture (отново според Autoexpress). В това има логика, тъй като наскоро Mercedes пусна рембрандирано Renault Kangoo, като на този фон задълбочаването на сътрудничеството не изглежда нелогично.

На кого му допада новият Jeep Cherokee?

Jeep официално показаха новия доста противоречив Cherokee. Моделът, който бе силно критикуван заради специфичната предна решетка, дебют...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com