Според Джеръми Кларксън Lexus CT200h е „ужасен“

47999
Според Джеръми Кларксън Lexus CT200h е „ужасен“

Lexus е автопроизводителят, създал автомобила, на който Джеръми Кларксън от Top Gear се възхищава най-много – суперавтомобилът LFA. Същият автомобилопроизводител е отговорен и за създаването на автомобил, който Орангутана (както нежно го наричат другите двама презентъри на шоуто) намира за полезен, само ако трябва да се изпревари трактор или катафалка, докато се пести гориво - CT 200h.

Lexus CT200h на практика е Toyota Prius, но с много по-добър дизайн. Изглежда модерна и луксозна, но ако я натиснете ще слушате с раздразнение как малкия бензинов двигател стои на високи обороти, докато eCVT трансмисията се опитва да ускори до 100 км/ч за 10 или малко повече секунди.

С 460 „коня“ Lexus RC F застава срещу BMW M4

Първата публична поява на купето Lexus RC F ще се състои на изложението в Детройт, което започва в началото на следващата седмица. Осве...

“Тази кола е за хора, които не са много заинтересувани да спасяват планетата, но ще са много доволни да спестят няколко лири на път за работа. Това е проява на здрав разум. За съжаление тази кола има един недостатък. Tя е абсолютно ужасна. Най-лошата от всички, които съм карал от много, много дълго време,“ обощава Кларксън в ревю на модела за The Sunday Times.

Въпреки че Lexus рекламира своя освежен CT като по-тих, заради използването на повече изолационни материали за купето, Джеръми продължава да го обвинява, че е дразнещо шумен, заради използването на CVT.

Да, пробегът е добър, има и данъчни ползи, но съветът на британеца е да бъде избран нормален хечбек, който да се кара внимателно, ако искате добра икономия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com