Тунери напомпаха VW Polo до 420 „коня“

1964
Тунери напомпаха VW Polo до 420 „коня“

Тунинг ателието Wimmer Rennsporttechnik представи програма за доработка на VW Polo R WRC, представен през 2012 г. и лимитиран до 2500 екземпляра.

Най-бързото и най-мощно серийно Polo се появи през 2012 г., а под предния му капак бе монтиран 2,0-литровия турбо двигател на Golf GTI. Това означава 220 к.с., които превърнаха Polo R WRC в мини ракета. Неговото ускорение до 100 км/ч е 6,4 секунди, а максималната скорост е ограничена до 243 км/ч.

Сбогом, Phaeton

Очаквано и неминуемо, но за съжаление заводът в Дрезден, който бе (и все още е) архитектурен шедьовър, ще бъде превърнат в шоурум на ел...

Но подобни параметри не впечатляват Wimmer, които почти удвоиха мощността на двигателя, което сега възлиза на 420 к.с. Това прави Polo R WRC с 20 к.с. по-мощен от Golf R400 concept, който все още очакваме да видим в серийно производство.

 

За да извлекат такава мощ от 4-цилиндровия двигател, инженерите на немското тунинг ателие са променили турбото, модифицирали са бензиновата помпа, пипнали са електронният блок за управление на двигателя и са монтирали поръчкова изпускателна система. Интеркулерът също не е бил подминат, като всичко това е довело до нарастване на мощността до въпросните 420 к.с. и 480 Нм (от 349 Нм при нормалния модел).

 

Акционери подадоха иск за 3,255 млрд. евро срещу VW

Не стига вражеския огън, а VW Group е подложен и на приятелски такъв, след като вчера група от 278 инвеститори във Volkswagen подадоха ...

Пакетът струва 10 200 евро, но той вдига скоростта на мини ракетата до страхотните 280 км/ч. За желаещите да похарчат още повече, Wimmer предлага 17-цолови OZ джанти, KW амортисьори и K&N въздушен филтър. Супер, но това все пак си остава автомобил с предно предаване.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com