X
 
 

В Китай разработват "антивирусен" автомобил

582 1
В Китай разработват "антивирусен" автомобил
Снимка: Geely
Китайската компания Geely Auto е отделила 370 милиона юана (около 48 млн. евро) за борба с епидемията от коронавирус, която удари страната. Тези средства ще отидат за разработката на автомобили с комплекса антивирусна защита. Не става дума обаче за медицинска техника, а за модел, който ще бъде пуснат на свободния пазар в страната

Този автомобил ще бъде оборудван със системи, които изолират вредните вещества в салона, а също така бързо и ефективно почистват въздуха, дишан от шофьора и пасажерите в колата.

Китай инвестира в още един легедарен производител

Китайският концерн Geely иска да инвестира в още един легендарен автомобилен производител от Европа, след като притежава вече Volvo и L...

За целта научно-изследователските и дизайнерски центрове на Geely по цял сят ще обединят усилия за разработка и изпитания на нови екологично устойчиви материали с антибактериални и противовирусни свойства. Те ще се използват в система за почикване на въздуха и на повърхностите в салона, до които водачът и пътниците се докосват най-често - волан, бутони, сензорен дисплей и лост на скоростите.

Geely вече отдели над 20 млн. евро за борба с коронавируса, като тези пари ще бъдат похарчени за закупуване на медикаменти на жителите на Китай. Освен това, компанията пусна безплатни таксита по улиците на Ухан - градът, който стана център на разпространяването на епидемията.

 

Actualno.com

Етикети: