Volkswagen ще инвестира 4,2 млрд. евро в Испания

2517
Volkswagen ще инвестира 4,2 млрд. евро в Испания

Процесът ще бъде завършен през 2019 г., като парите ще отидат в заводите на VAG в Испания.

VAG обяви плановете си да инвестира 4,2 млрд. евро ($4,7 млрд.) в заводите си в Испания, като това ще бъде най-голямата индустриална инвестиция, правена в закъсалата икономически държава. Интересното обаче е, че информацията е много оскъдна. Средствата ще се влеят в двата завода на Volkswagen Group и тези на SEAT.

Много вероятно е този ход да се предприеме, за да може в тези заводи да се произвеждат няколко нови SUV модела, които ще атакуват сегменти A0 (субкомпактен), A (компактен) и 7-местните кросоувъри.

Targa версия за VW Golf 8?

Седмото поколение на VW Golf е най-завършеното до момента, изпълнявайки роли, за които никой не е мислил преди 40 години. Например, вер...

В Марторел, основният завод на SEAT, се произвежда не само гамата на Leon, но и Audi Q3, стъпващ на MQB платформата. Това означава, че (в голяма степен) всеки MQB-базиран кросоувър може да се произвежда там, включително и задаващият се Q1.

Има слух, че Audi иска да премести производството на А1 от завода във Ворст, Белгия, в Испания. Polo 6R вече се произвежда в завода в Навара, което значи, че концернът може да спести пари, ако асемблирането на двата модела става на едно мяста.

Да не забравяме, че Skoda подготвя бейби модела Polar, а преди няколко месеца SEAT показа концепцията 20v20, която трябва да се превърне в първия сериен SUV на компанията.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com