VW работи по 10-степенен автоматик и мощен дизел

12499
VW работи по 10-степенен автоматик и мощен дизел
Скоро ще видим и хибриди при VW, Audi и Porsche, докато през 2015-а трябва да се появи и електрическо Audi, изградено на базата на VW up!

Баш шефът на Volkswagen, проф. Мартин Винтеркорн, хвърли светлина върху част от новите технологични разработки, по които работи концерна. Това стана по време на речта му на Vienna Motor Symposium. Там Винтеркорн потвърди, че компанията работи по мощен дизелов двигател, който ще предлага 136 к.с. на един литър работен обем. Председателят на борда на директорите потвърди и, че се работи по 10-степенна автоматична трансмисия с двоен съединител, която допълнително ще намали разхода на гориво. „От 2000 г. насам намалихме консумацията на гориво на нашите TDI и TSI двигатели с повече от 30%. Убеден съм, че до 2020 г. ще успеем да постигнем намаление с още 15% на разхода.“

Винтеркорн даде да се разбере, че ще се обърне по-сериозно внимание на природния газ, тъй като той е „икономичен, екологичен и подходящ за ежедневно ползване“.

Audi работят върху електрически мъник

През последните години от Audi упорито опипват почвата с редица електрически коли, като за този период със сигурност са натрупали ценен...

Концернът ще „електрифицира всички класове“. В краткосрочен план Volkswagen ще се фокусира върху плъг-ин хибридната технология. Скоро ще видим в продажба Audi A3 e-tron и Panamera E-Hybrid, след което ще бъдат последвани от хибриди на Golf, Passat, Audi A6 и Porsche Cayenne.

През 2015 г. трябва да видим и електрическо Audi, изградено на базата на VW up!.

Батерията му ще осигурява достатъчно захранване за изминаване на 200 км, докато при up! Автономният пробег е 150 км. Електрическото Audi ще е и по-мощно, като очакванията са то да е с мотор с 114 к.с. и 270 Нм.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com