VW Taigun се приближава към конвейра

59517
VW Taigun се приближава към конвейра

Преди две години Volkswagen представи концепцията Taigun на изложението в Сао Паоло, Бразилия. Сега, по време на салона в Ню Делхи, Индия, компанията представи модернизирана версия на Taigun, която още повече го приближава към серийното производство. Прави впечатление, че индийското изложение набира голама сила. Няколко компании представиха свои модели именно в сегмента на компактнитя кросоувъри, сред които Renault, Chevrolet, Honda, а сега и VW. Това не е случайно, тъй като въпросният сегмент ще се удвои до 2017 г., а освен това всички вече гледат към индийския пазар, който предстои да избухне. Taigun влиза в серийно производство догодина, като първият пазар, на който ще се появи, е бразилският.

 

Volkswagen продаде най-много коли в Китай

Устремът на Volkswagen към първото място по продажби в света минава през първото място по продажби в Китай. А Volkswagen вече спечели п...

Размерите на концепцията, която спокойно може да се нарече вече и предсериен модел, остават непроменени спрямо оригинала: дължината е 3859 мм, широчината е 1728 мм, височината 1570 мм, а междуосието 2470 мм. Компактните размери са съчетани и с маса от само 1 тон.

Не споменавам нищо за промените спрямо модела от 2012 г., тъй като те са много малки: нови цветове за интериора и екстериора и монтирана за вратата на багажника резервна гума.

 

В двигателния отсек е монтиран 1,0-литров, 3-цилиндров бензинов турбодвигател. Мощноста му е 110 к.с., а въртящият момент 175 Нм. Той е куплиран с 6-степенна механична скоростна кутия. Макар и с не особено голямо мощност моделът се ускорява до 100 км/ч за 9,2 секунди, докато средният разход на гориво е 4,7 л/100 км.

Фейслифт за VW Polo и нови 3-цилиндрови двигатели

След фейслифта Polo се доближава много повече до батко си. Особоне силна тази прилика проличава в предницата на автомобила, но в това н...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com