W Motors SuperSport ще е с над 750 „коня“

45205
W Motors SuperSport ще е с над 750 „коня“

Темата при започването на автомобилното изожение в Дубай бе Devel Sixteen, собственикът на който се скъса да твърди, че имал мощност 5000 к.с. Предполагам не са били много наивниците, които са му повярвали. Именно затова ние въобще не засегнахме въпросния макет. Докато шумът около Devel разнасяше само пясък и широки усмивки, W Motors жънеше поръчка след поръчка, като собствениците на компанията твърдят, че за дебютния си Lykan HyperSport са получили над 100 поръчки.

 

Първият арабски автомобил

На автосалона в Катар беше представен първият арабски автомобил, който ще се произвежда серийно, макар и в лимитирани количества. Става...

Това може да не е далеч от истината, тъй като компанията, явно обнадеждена от добрия прием, ни показва следващия си проект – SuperSport. Излишно е да описваме колко агресивно и обещаващо изглежда. Очакваме го да се появи през 2015 г., вероятно пак на същото изложение в Дубай.

 

Ралф Дебас, изпълнителен директор на W Motors, заяви пред The National, че „SuperSport ще предложи още по-добра динамика“ от HyperSport. Това обещава много, тъй като последният разчита на монтиран отзад 3,7-литров редови двигател, подпомаган от две турбини, генериращ 750 к.с. и 960 Нм. Те са достатъчни за ускорение до 100 км/ч 2,8 секунди и максималните 385 км/ч.

Серията SuperSport ще е ограничена до 25 бройки, като очакванията са цената да стартира от 2,5 млн. евро. По-ниска би обидила шейховете от емирствата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com