Загиналият шофьор на Tesla Model S гледал филм

2916
Загиналият шофьор на Tesla Model S гледал филм
Снимка: Tesla

Нови подробности, довели до трагичен инцидент с водач на Tesla Model S, който е използвал автопилота на електромобила си, бяха разкрити от медиите в САШ. Катастрофата стана през май във Флорида, след като движещият се на автономен режим седан застигна камион-влекач и се удари в него, без системата да реагира.

Сблъсъкът се оказа фатален за шофьора Джошуа Браун, който загина на място. Това накара властите в САЩ в лицето на Националната агенция за безопасност на движението (NHTSA) да започне разследване за изправността на автопилота на Tesla. В него се включи и щатската полиция, която може да mовдигне обвинения срешу водача на камиона Франк Бареси.

Самият той обаче разкри, че по време на инцидента водачът на катастрофиралата Tesla е гледал на екрана в купето филм от поредицата за Хари Потър. Шофьорът на камиона признава, че не е могъл да разпознае филма по картината, тъй като електрическият седан е преминал много бързо край него, но ясно е чул звука от говорителите.

От Tesla Motors веднага обявиха, че екранът на електромобила не е предназначен за гледане на филми, а има съвсем други функции. И че шофьорът носи пълната отговорност при придвижване, дори когато то се осъществява на автономен режим. От полицията засега не потвърждават версията на Бареси, но според неофициална информация в катастрофиралата Tesla е открито DVD-устройство.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com