5 начина да спестим време за почистване вкъщи

6313
5 начина да спестим време за почистване вкъщи
Снимка: iStock

Пролетта вече е при нас, въпреки че метеорологичните условия не са на наша страна. Този сезон е познат в домакинството със своето “пролетно почистване” и ако все още не сте го започнали, е време да запретнете ръкави. Отървете се от всички ненужни вещи, освежете дома си, изперете пердетата, сменете килимите и подменете дрехите в гардероба, като приберете дебелите якета и извадите пролетните рокли! 
Но повечето от нас все отлагат пролетното почистване, защото ни отнема наистина много време и енергия. Знаете ли обаче, че има някои начини, чрез които да си помогнете и да приключите значително по-бързо? Ето ги и тях:

Почиствайте стая по стая

Не разхвърляйте навсякъде, а започнете с изчистването на стая по стая. Може дори да си разпределите стаите в рамките на една седмица или няколко дни, за да не се преуморявате наведнъж с цялата къща или апартамент. Така ще имате и повече свободно време за други задачки. 

Купете универсални препарати

На пазара вече има универсални почистващи препарати, които са подходящи за различни почиствания и ни спестяват доста средства. Например с един почистващ препарат можем да изчистим шкафовете в кухнята, пода в спалнята и мебелите в детската. И всичко това накрая ще блести от чистота. Определено по-скъпата цена накрая се отплаща. 

Ако предпочитате да сведете използването на различни химии вкъщи, можете да си направите и натурален домашен почистващ препарат, като вариантите за такъв също не са никак малко. Убедете се обаче, че ще е наистина ефективен.

Всички допускат тези 3 грешки при чистенето у дома

Поставете кош за боклук във всяка стая

Дори и в детската или хола - кош само за хартиени отпадъци и други материали, различни от хранителни продукти, също ще свършат работа при по-бързото почистване и запазване на ред и чистота впоследствие. Освен кошчета за боклук, може да използвате и различни контейнери, в които да сортирате вещите си.

Определете си време за чистене

Ако наистина пролетното почистване ви изтощава, определете си по колко време дневно ще отделяте за чистене и не преминавайте границата. Настройте си аларма или таймер, които ще ви дадат знак кога да спрете. По този начин ще се мотивирате и да завършите със задачките си навреме.

Почиствайте с цялото семейство

Ако всички членове на семейството ви се включат в почистването и си разпределите предварително задачите, за един ден може да блеснете целия дом! Ще бъде забавно, бързо и наистина ефективно. А пък и защо грижите за дома трябва да падат само на вашите плещи..

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:

Защо не трябва да гладите спалното си бельо?

5 лайфхака, за да поддържате дома си подреден без много усилия

Защо не действа? Как да четем правилно етикетите на домакинските препарати?

9 неща, които трябва да почиствате само веднъж годишно

Как да премахнете следите от дезодорант от дрехите?

Как най-лесно се почистват велурени обувки?

Имитирайте чист дом, само в 7 лесни стъпки

Как се почиства гуменото уплътнение на пералнята?

Практичен интериор: 7 лайфхака за по-лесно почистване

Защо трябва да използвайте само бели кърпи за баня

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com