Всички допускат тези 3 грешки при чистенето у дома

13966
Всички допускат тези 3 грешки при чистенето у дома
Снимка: iStock/Guliver

При почистването на дома няма строги правила – всяка дама знае и умее да чисти своето жилище. Все пак има някои трикове, с които почистването може да се улесни, както и има някои грешки, които могат да ви затруднят. При почистването най-важна е хигиена – затова го правите, за да премахнете мръсотията. И дори на пръв поглед да ви изглежда чисто, ако правите следващите три неща, със сигурност домът ви е станал по-мръсен от преди. Вижте защо.

Почиствате всичко с един и същи парцал – това може да бъде кърпа, с която почиствате праха и огледалата или парцал за пода. Важно е да почиствате различни стати с отделни парцали, защото бактериите от едната могат да влязат в другата. Ако ви е по-лесно да почиствате с кърпи, вземете си комплект от няколко и определете по една за всяка стая. Така цялото жилище ще бъде почистено и микробите ще бъдат унищожени, не пренасяни от едно място на друго. Разбира се, ако почистват с кухненска ролка или салфетка, която след това хвърлите, е друго нещо. Но колко добре човек може да почисти с подобно пособие... Най-добра работа ще свършите с кърпа и препарат.

Хитрини в кухнята: как лесно да почистим трудните за почистване уреди

Кухненските уреди са доста трудни за почистване. Често чистим около тях, но не обръщаме внимание на самите уреди, а те все пак приготвя...

Поставяте на първо място почистването на пода – както казахме всяка дама е установила свой ред на почистването на дома и го спазва всеки път. Той включва и мястото, от което започва същинското почистване. Добре е това да се случва от чистенето на прах или прахосмукачката. Което и от двете да е първо, почистването на пода трябва да бъде последно, защото той измива всички останали частици мръсотия. Ако започнете обратно, след като подът е измит и сух, вие ще съборите върху него праха и домът ви няма да бъде почистен изобщо. Затова, за да се улесните и да не правите двойна работа, просто започнете почистването на пода от прахосмукачката и праха, а после завършете с вода, препарат и парцал или моп. Така ще завършите цикъла на почистването на дома напълно успешно.

Почистване на тоалетната четка и нейната стойка – тоалетната е мястото с най-много бактерии, ето защо заслужава особено внимание при чистене. Елемент на помещението е тоалетната четка, с която всяка тоалетна разполага. Когато почистите помещението, се заемете с четката. Щом приключите с нея, я оставете настрани да изсъхне и чак тогава я върнете в почистената стойка, защото иначе рискувате бактериите да се размножат. По тази причина най-добре оставете четката върху хартия да изсъхне, поставката също, а после ги съединете отново заедно.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Как да се държим с мъж, който ни е наранил?

Плодове, които не трябва да ядете, ако искате да отслабнете

По какво може да се познае старият козунак

Какво задължително се яде на Лазаровден?

Как да проверим яйцата дали са пресни

Борба с времето: Как се променят зъбите с възрастта?

В коя държава официалният език е каталонски

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com