Домашна паста, която се бори със загорелите мазнини

7970
Домашна паста, която се бори със загорелите мазнини
Снимка: iStock/Guliver

Отлаганията на мазнини и загар във фурната са истинско бедствие за всяка домакиня. За да се справите с мръсотията, се нуждаете от добър и доказан метод, за да премахнете ефективно мазнините и изгорялото във фурната. Можете да почистите вътрешността на фурната по пет начина и това може да се случи лесно с естествени и безопасни продукти.

Съвременните почистващи продукти ще ви помогнат да почистите бързо фурната си. Активните разпенващи агенти са предназначени за този вид устойчиви мастни остатъци. Внимавайте за химичните течности за чистене на фурни, градински скари и печки. Те са формулирани за разтваряне на изгорели мазнини и всякакви отлагания и са наистина ефективни.

За почистване върху замърсената повърхност се нанася почистваща пяна и се оставя да "попие". След времето, посочено от производителя на опаковката - обикновено най-малко 5 минути - можете да започнете да миете. Разтворената мръсотия първо трябва да се избърше с влажна кърпа и след това вътрешността на фурната да се изплакне с чиста вода, за да се отстранят напълно останалите препарати.

Трикове за бързо почистване на дома

Някои домакини могат за часове да преместват любимите си фигурки от едно място на друго, докато други се нуждаят от седмица за морална ...

Почистването със съвременни средства на химическата индустрия не е подходящо за всички. И все повече домакини търсят начин за почистване на фурната с домашни средства.

Как да почистите вътрешността на фурната с обикновена сода за хляб

Содата за хляб обикновено е чудесен помощник! Тя е в основата на формулата на всички екологични препарати и основата на почистващи смеси, подходящи за домакинството. Ако сте почитател на продукти, които не влияят отрицателно на природата и здравето, тогава содата за хляб е вашият избор.

Достатъчно е да напръскате стените на фурната с вода с разтворена в нея сода за хляб (3-4 с. л.  на 1 литър вода). За това е полезна бутилка със спрей. След час измийте замърсяванията с влажна кърпа.

10 особено полезни домашни трика, от които се нуждае всяка домакиня

Често хората правят различни неща, без дори да се замислят за самия процес. Независимо дали става дума за обичайното сгъване на дрехи и...

Измиване с оцет

Мазната фурна може дабъде почистена с почистващ препарат на основата на оцет. За целта смесете оцет с вода в съотношение 1: 1. Намажете сместа върху стените с гъба или напръскайте с пулверизатор. Оставете за половин час (или повече) и изплакнете с топла вода.

Почистваща паста за домашна фурна

Мазнините, налепени по стените на фурната, се отстраняват с домашна почистваща паста. Смесете равни пропорции сода за хляб и готварска сол. След това налейте малко топла вода и препарат за съдове. Добре смесете  съставките, докато получите каша. С помощта на стара четка за зъби намажете сместа върху мръсотията и я оставете да престои 5 - 15 минути. След това изчистете фурната с влажна кърпа. Мазнините и замърсяванията могат да бъдат премахнати лесно!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:

Край на хаоса: 7 важни съвета за подреждане на дома

Как трябва да се почиства екрана на телевизора?

8 неща, които е опасно да пускате в пералнята

Перат ли се плюшени играчки в пералня или не?

Защо почистването по метода 6/10 плени много домакини?

Как да почистите перфектно прозорците през пролетта: тайната на домакините

Как да почистите правилно екрана на лаптопа си, без да го повредите

6 съвета за миене на пода, които ще дадат отлични резултати

Как да почистите прозорците за 30 минути?

5 причини за неприятната миризма от прясно изпраните дрехи и решения на проблема

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com