Досадна работа е, но ТЕЗИ 7 неща вкъщи трябва да ги чистите всекидневно

5379
Досадна работа е, но ТЕЗИ 7 неща вкъщи трябва да ги чистите всекидневно
Снимка: https://pixabay.com

Няма как да почистваме ежедневно цялата къща, но определено трябва да обръщаме внимание на частите, които най-много използваме. Такава е например кухнята – там държим и цялата си храна, затова е добре да почистваме всеки ден поне най-замърсените части.

Освен кухнята има и други неща в дома, които не бива да пренебрегваме. Нека видим на какво да обърнем най-много внимание при почистване:

3 секунди и блендерът е като чисто нов

Много от домакините се въздържат от употребата на блендера у дома, защото почистването след това е една доста неприятна задача. Днес об...

Мобилният телефон

Освен че сме постоянно на него вкъщи, телефонът ни придружава и навън – доближаваме го до прашни участъци, поставяме го на мръсни повърхности и т.н. като по този начин се събират безброй микроорганизми и бактерии по дисплея. А когато някой ни звънне – ние ги прехвърляме върху лицето си. Гумените кейсове дори привличат още повече бактерии, затова почиствайте по няколко пъти дневно телефона си с помощта на подходяща кърпичка.

Кухненският плот

На него обикновено приготвяме храната си, дори се случва и да се храним там. Затова той бива постоянно замърсяван с остатъци от храна, трохи, вода, течности, сапун и т.н. За да премахнете изцяло всичката трупаща се мръсотия и микроби, почиствайте по няколко пъти на ден, след всяко замърсяване.

Стената на душа

3 съставки и петната по килима остават в миналото

Петната по килима са едно от най-омразните неща във всеки дом. Колкото и да се опитваме да предпазим подовата настилка от изцапване, по...

Може би не сте знаели, но ако почиствате стената на душа си ежедневно и се грижите добре за хигиената, то така ще ограничите максимално появата на мухъл и замърсяването на фугите. По този начин ще си спестите досадни разправии и продължително търкане. Премахнете водата със специалното перо за баня и забършете с кърпа – минимални усилия, които биха ви спестили редица главоболия.

Кафемашината

Кафемашината е уред, който използваме ежедневно. На всичките й използвани части трябва да гледаме като на мръсни съдове и да се отнасяме с тях по същия начин. Тоест, след всяко ползване ги измиваме и изсушаваме старателно. В противен случай рискувате появата на различни бактерии и дори мухъл.

Кухненската мивка

В нея ежедневно събираме редица мръсни съдове и прибори, натрупват се дори остатъци от храна и различни напитки. Събира се множество мръстоя и бактерии затова е задължително след измиването на съдовете да почистите внимателно и мивката с подходящ препарат.

Какво можем да чистим със содата за хляб?

Никога не подценявайте содата за хляб. Тя е отличен помощник в кухнята, незаменим при приготвянето на теста. Далеч обаче не е само това...

Мръсни чинии

Ако твърде дълго оставяте съдовете си накиснати във вода и чакащи да бъдат почистени, то вие рискувате да превърнете мивката си в развъдник на бактерии. Отделете няколко минути и измийте чинията си веднага след хапване.

Малките кърпи

Кърпите са постоянно използвани в кухнята, банята, тоалетната. Ние постоянно избърсваме ръцете си с тях, като те се овлажняват и създават благоприятна среда за равитието на бактерии. Поради тази причина е добре да ги подменяте ежедневно.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:

Как да почистите перфектно прозорците през пролетта: тайната на домакините

Как да почистите правилно екрана на лаптопа си, без да го повредите

6 съвета за миене на пода, които ще дадат отлични резултати

Как да почистите прозорците за 30 минути?

5 причини за неприятната миризма от прясно изпраните дрехи и решения на проблема

Два начина да се отървете от ивици по прозорците с помощта на просто средство

Прах за пране: кой да изберете, за да премахнете лесно петната

Защо не трябва да гладите спалното си бельо?

5 лайфхака, за да поддържате дома си подреден без много усилия

Защо не действа? Как да четем правилно етикетите на домакинските препарати?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com