Хладилник без неприятни миризми: Може да го постигнете без препарати

5710
Хладилник без неприятни миризми: Може да го постигнете без препарати
Снимка: iStock

В днешно време, когато всички се стремим към по-екологичен начин на живот, е важно да потърсим ефективни, но и екологични методи за поддръжка на домашните електроуреди. Хладилникът, като централна част от кухнята, заслужава специално внимание, когато става въпрос за почистването му.

Вместо да се спирате на агресивни химикали и препарати, които не само често са скъпи, но и могат да бъдат вредни за здравето и околната среда, защо да не използвате някои от природните съставки, които вече имате в дома си? Ето няколко съвета за еко-почистване на вашия хладилник, използвайки само натурални продукти. Още: Почистете лесно микровълновата без препарати и търкане

Лимон

Лимонът е не само освежаваща добавка към напитките ви, но и мощен агент за почистване. За да използвате свежестта му в полза на вашия хладилник, смесете равни количества вода и лимонов сок в пулверизатор. Напръскайте с разтвора повърхностите в хладилника и ги избършете с чиста кърпа. Лимоновата киселина ефективно разгражда мазнините и премахва неприятните миризми.

Сода за хляб

Сода бикарбонат чудесно абсорбира миризми и е ефективен почистващ агент. Смесете сода с малко вода, за да създадете паста и нанесете върху вътрешността на хладилника. Оставете за няколко минути, след което избършете с влажна кърпа. Тази процедура не само чисти, но и освежава аромата в хладилника.

Оцет

Оцетът е един от най-популярните екологични почистващи продукти. Смесете равни части оцет и вода в пулверизатор и напръскайте вътрешността на хладилника. Оставете за няколко минути, след което избършете с чиста кърпа. Оцетът е мощен дезинфектант, който ефективно унищожава бактерии и гъби.

Редовно почистване

Най-важното правило за поддържане на хладилника чист е да го почиствате редовно. Премахнете изтичащите продукти, преместете вече използваните храни в контейнери и измийте вътрешността с топла сапунена вода поне веднъж на месец. Това ще предотврати натрупването на мазнини и замърсявания, които могат да доведат до неприятни миризми и здравословни проблеми. Още: Не чистите през седмицата, а трябва

Подправки

Не забравяйте силата на природните аромати. Поставете няколко парчета нарязан лимон, портокал или ванилова пръчка в малка чиния и ги поставете в задната част на хладилника. Това не само ще освежи вътрешността, но и ще придаде приятен аромат на вашите продукти.

С тези прости, еко-приятни трикове можете да поддържате вашия хладилник чист, освежен и безопасен за вашето семейство, без да се нуждаете от агресивни почистващи препарати. Спокойно се наслаждавайте на своите храни, като знаете, че сте избрали най-доброто за тях и за околната среда.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:

Защо почистването по метода 6/10 плени много домакини?

Как да почистите перфектно прозорците през пролетта: тайната на домакините

Как да почистите правилно екрана на лаптопа си, без да го повредите

6 съвета за миене на пода, които ще дадат отлични резултати

Как да почистите прозорците за 30 минути?

5 причини за неприятната миризма от прясно изпраните дрехи и решения на проблема

Два начина да се отървете от ивици по прозорците с помощта на просто средство

Прах за пране: кой да изберете, за да премахнете лесно петната

Защо не трябва да гладите спалното си бельо?

5 лайфхака, за да поддържате дома си подреден без много усилия

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com