Как да почистите огледалото до блясък?

6197
Как да почистите огледалото до блясък?
Снимка: iStock

Всеки има поне едно огледало в апартамента си, пред което да се приготви. Но знаете ли как ефективно да почистите и полирате огледало? Опитайте изпитаните съвети на баба.

Всеки знае, че счупеното огледало носи лош късмет в продължение на седем години, но не всеки знае как да се грижи за него. Почистването на огледала може да бъде скучна работа. Ето защо сме събрали няколко надеждни съвета, които ще улеснят работата ви!

Как почиствате огледало?

Много често задаван въпрос е дали е по-добре да почиствате огледалото мокро или сухо. Ако почиствате огледалата си само с обикновена вода, тогава трябва да внимавате колко вода използвате. Не забравяйте да избършете тези повърхности на сухо след почистване на огледалото, тъй като изсъхналите водни капчици не изглеждат добре върху лъскаво стъкло. При дървените рамки трябва да избягвате напълно водата, тъй като те могат да бъдат много чувствителни към влага. Поради тези причини много експерти препоръчват химическо чистене на огледала . Мека микрофибърна кърпа без ивици работи чудесно за това. Идеален е и антибактериален почистващ препарат, който не само почиства повърхността, но и я импрегнира. Това предпазва огледалото от замъгляване и улеснява бъдещото почистване.

6 дизайнерски съвета за правилен избор на огледало за банята

Вестник? Само за смелите

Някои препоръчват използването на вестници за почистване на огледала. Въпреки че този съвет е широко разпространен, не всяко огледало може да се справи с такава грижа. Ръбовете на смачканата хартия обикновено са доста остри и могат да надраскат повърхностите. Ето защо е най-добре да третирате огледалата с памучна или микрофибърна кърпа. Въпреки това, ако решите да използвате вестник, внимавайте да не го използвате за полиране на огледало, което не е било правилно почистено от прах. Дори малки прашинки могат да причинят драскотини под натиска на вестника – незабележими, но необратими.

Оцет, лимон или сода за хляб?

Как да почистите огледалото с домакински средства? Според баба първото лекарство е лимон смесен с вода. Тази комбинация е особено подходяща за премахване на отлагания от варовик. Ако обаче трябва да почистите наистина мръсно огледало, тогава трябва да използвате винен оцет вместо лимон. Смесете го 1:1 с вода и го напълнете в бутилка със спрей. След това напръскайте върху огледалото и полирайте. Подобен ефект има и содата за хляб смесена с няколко капки вода. Независимо кой от горните методи ще изберете, трябва да внимавате да не докосвате ръба на огледалото, тъй като киселинните или агресивни суровини могат да го повредят непоправимо.

Направете това с огледалата у дома и ще привлечете щастие и пари

Как да полирате огледало, за да изглежда като ново?

За да върнете оригиналния блясък на огледалото си, можете да впрегнете силата на обикновения алкохол. Идеален е, защото не оставя ивици по повърхността. Това, от което не можете да се отървете, са черните петна. Това е неотстраним слой сребро, който постепенно се окислява. Единственото решение е да си купите ново огледало .

Химия? Обърнете внимание на съставките!

Ако сте фен на химическите почистващи препарати, тогава трябва да внимавате, защото небрежното боравене може да повреди огледалото. Тези почистващи продукти може да съдържат съединения на основата на хлор, които могат да причинят почерняване при контакт с ръбовете. За съжаление тази реакция е необратима. Подходящи са спрейове на алкохолна основа или пяни на базата на нанотехнологии. С тях можете да полирате огледалото си бързо и лесно!

А какво ще подобри вашето идеално чисто и полирано огледало? Вашата усмивка!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:

8 места в къщата, които трябва да се почистват с прахосмукачка много по-често, отколкото сме свикнали

8 грешки при почистване, които само ще направят дома ви още по-мръсен

Как да премахнете следи от фон дьо тен от яката на сако или светло облекло?

Как пролетно почистване на дома да стане най-бързо и качествено?

Това е най-бързото почистване на тоалетна чиния – за броени минути ще свети

Може ли да се почиства пералня с таблетки за съдомиялна?

Тайни за незабавно преобразяване на дома ви, ако гостите идват скоро

Популярна грешка: Ето как правилно да избършете пода

Почистващи бомби за тоалетна и още 5 лайфхака за белотата в дома

Как е правилно да се пере вълнен пуловер, така че да се запази?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com