Какво показва домашният безпорядък за нас?

4278
Какво показва домашният безпорядък за нас?
Снимка: iStock/Guliver

Всеки от нас забелязва определени неща от дома на приятел, когато отиде на гости. Колкото и да казваме, че безпорядъкът не ни прави впечатление, ние инстинктивно обръщаме поглед към разхвърляните неща или тези, които ни се сторят странни. Всъщност хаосът в определени части от дома има и различни подсъзнателни значения. На какво може да се дължи той ни разкрива известната психоложка Алина Витова.

Разхвърлян коридор

Разхвърляният коридор може да е знак за страх от общуване. Ако складирате там чантите и чадърите си например, блокирате себе си от околните. Подобен тип хора обикновено не умеят да създават нови приятелства и не се чувстват добре сред много хора. Разгледано по друг начин може да става въпрос и за хронична умора и нужда от сериозна почивка. А ако нищо от това не е актуално за вас, най-вероятно просто е защото нямате място в другите стаи.

Всички допускат тези 3 грешки при чистенето у дома

Хаос в кухнята

Натрупани куп чинии в мивката, занемареност на мебелите, разхвърляни продукти - нестабилност в емоционалното състояние. Най-вероятно домакинът има проблеми с тревожността или е депресиран. Ако това се окаже истина, този човек редовно се сблъсква с тъмната си страна и изпитва трудност и нежелание да върши и обикновени битови неща - например да си вземе душ, да почисти, да измие чиниите и др.

Хаосът в тази част от дома може да индикира и за друг аспект от личността на притежателя му - нарцисизъм и егоизъм, както и несериозност. Ако има избор между това да го направи или да не го направи - той винаги ще предпочете да не го направи, винаги отлагат за по-късно и не само за тези дейности. Такива хора обикновено не мислят и за бъдещето си.

Поверия: Чистенето на дома след гости носи само неприятности. Ето в кой ден какво да чистите

Безпорядък в секцията

Секцията заема голямо пространство в хола или кухнята, така че няма как да не привлече вниманието ни. Ако обаче тя е потънала в прах, разхвърляна, по нея има всякакви предмети, докато всичко друго е подредено и порядъчно - е възможно този човек да е перфектционист.

Хаос на бюрото

Това най-вероятно ви се струва съвсем нормално, но когато върху бюрото вече се получи пирамида от вещи, чието място не е там, може би хаосът там разкрива черта от характера на човека. И тя е незрялостта, несериозността или креативността. Отлага да подреди, не му се занимава с това или смята, че е създал страхотно интериорно решение. По това как изглежда бюрото можем да се ориентираме и дали човек е сериозен - ако то е организирано по размери на вещите, цветове, функция - човекът е организира и сериозен, следи и поддържа всичко изрядно, обича да държи нещата под контрол, но може да страда от безпокойство.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:

Защо не трябва да гладите спалното си бельо?

5 лайфхака, за да поддържате дома си подреден без много усилия

Защо не действа? Как да четем правилно етикетите на домакинските препарати?

9 неща, които трябва да почиствате само веднъж годишно

Как да премахнете следите от дезодорант от дрехите?

Как най-лесно се почистват велурени обувки?

Имитирайте чист дом, само в 7 лесни стъпки

Как се почиства гуменото уплътнение на пералнята?

Практичен интериор: 7 лайфхака за по-лесно почистване

Защо трябва да използвайте само бели кърпи за баня

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com