Лесен начин за почистване на микровълновата печка без детергенти

19326
Лесен начин за почистване на микровълновата печка без детергенти
Снимка: iStock/Guliver

Почистването на микровълновата печка може да бъде трудна задача, особено когато по вътрешните ѝ повърхности се задържат упорити петна от храна и пръски. Има обаче прост и екологичен начин да се справите с това задължение, без да разчитате на почистващи препарати. Само с няколко обикновени домакински предмета можете да направите микровълновата си печка блестящо чиста за нула време.

Един от ефективните методи включва силата на парата и естествените почистващи свойства на оцета. Започнете, като напълните купа за микровълнова фурна със смес от равни части вода и бял оцет. Оцетът действа като дезинфектант и помага за разграждането на мазнините и мръсотията, а парата, създадена по време на процеса на почистване, улеснява изтриването на упоритите петна.

Топ трик за почистване на микровълновата фурна само за 30 секунди без препарати

Поставете купата в центъра на микровълновата фурна и настройте таймера за около пет минути. Докато сместа се нагрява, парата ще циркулира в микровълновата фурна, разхлабвайки засъхналите частици храна и омекотявайки трудните петна. Киселинността на оцета неутрализира миризмите, оставяйки уреда ви да ухае свежо.

След като таймерът се изключи, оставете купата да седи необезпокоявана за няколко минути, за да може парата да продължи да действа. Внимателно отворете вратата на микровълновата фурна, като използвате ръкавици, ако е необходимо, и извадете горещата купа. Бъдете внимателни, тъй като парата може да е доста гореща.

След това вземете влажен микрофибър или гъба и избършете вътрешните повърхности на микровълновата печка. Омекотените петна и пръски трябва да се отстранят лесно благодарение на обработката с пара и оцет. Обърнете специално внимание на тавана и стените, където често се натрупват хранителни частици.

За особено упорити петна потопете гъбата или кърпата в сместа от оцет и вода и търкайте внимателно. Киселинността на оцета помага за разграждането на твърдите остатъци, без да са необходими абразивни почистващи препарати или агресивни химикали.

Как се чисти микровълнова, така че да я ползваме най-дълго без проблем?

За да завършите процеса на почистване, използвайте суха кърпа, за да избършете останалата влага от вътрешността на микровълновата печка. Уверете се, че всички повърхности са сухи, преди да използвате уреда отново, за да предотвратите всякакви потенциални опасности.

Този естествен метод на почистване не само премахва необходимостта от миещи препарати, но и насърчава по-здравословен и екологичен подход към домакинските задължения. Освен това използването на обикновени продукти от килера като вода и оцет прави тази техника за почистване достъпна за всеки. Така че следващия път, когато микровълновата ви печка се нуждае от освежаване, пропуснете почистващите препарати и използвайте силата на парата и оцета за бързо и ефективно почистване.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:

Защо почистването по метода 6/10 плени много домакини?

Как да почистите перфектно прозорците през пролетта: тайната на домакините

Как да почистите правилно екрана на лаптопа си, без да го повредите

6 съвета за миене на пода, които ще дадат отлични резултати

Как да почистите прозорците за 30 минути?

5 причини за неприятната миризма от прясно изпраните дрехи и решения на проблема

Два начина да се отървете от ивици по прозорците с помощта на просто средство

Прах за пране: кой да изберете, за да премахнете лесно петната

Защо не трябва да гладите спалното си бельо?

5 лайфхака, за да поддържате дома си подреден без много усилия

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com