С ТЕЗИ 5 домашни средства банята ще ЗАБЛЕСТИ от чистота

13279
С ТЕЗИ 5 домашни средства банята ще ЗАБЛЕСТИ от чистота
Снимка: Anna Lisa / Pixabay

Ежедневно ни се налага да харчим пари за какво ли не. Понякога разходите стават по - големи и тогава имаме нуждата да спестим малко средства. Хигиената на дома също е доста важна и често инвестираме пари в препарати за почистване. Що се отнася до банята почистването може да бъде евтино с нашите предложения за блестяща баня със средства, които всеки дом има.

1. Сода и оцет
Вероятно сте чували за силните почистващи свойства на содата и оцета. Ако не сте пробвали - опитайте. Разтворете 1 чаша сода бикарбонат с 1/2 чаша бял оцет и излейте течността в тоалетната. Оставете да действа няколко часа, след което просто пуснете водата. 
Друг почистващ трик със сода, който можете да опитате е да почистите канала. 1/4 чаша сода и 1 чаша оцет се смесват и разтвора се излива в канала. Оставя се за около 30 минути и се полива с вряла вода.
Общо взето содата и оцета почистват много добре замърсявания от всякакъв вид и могат да са ви много полезни не само в банята.

Как лесно и бързо да почистим банята с някои кулинарни съставки?

Идеалната баня трябва не само да бъде дизайнерска и практична, но и безупречно чиста. Ефикасното й почистване може да стане не сам...

2. Лимон
Изцедете сока на 2 лимона и налейте в найлонов плик. Потопете слушалката на душа вътре. Завържете стегнато, така че цялата слушалка да е потопена в сока. Оставете така за през нощта. На сутринта изплакнете и ще имате чист душ.

3. Не изхвърляйте завесата
Няма смисъл да изхвърляте завесата, когато е станала мръсна. Пуснете я в пералнята заедно с няколко хавлии, за да се трие в тях. След като е готова, просто я закачете на мястото, за да изсъхне.

4. Спирт
Огледалото в банята се цапа най - лесно, а петната обикновено са трудни за почистване. На помощ тук идва спиртът. Измийте огледалото с гъба, която е добре намокрена със спирт. След това напръскайте с разтвор на вода и оцет в съотношение 1:4 и подсушете със суха кърпа по възможност микрофибърна.

5. Шампоан
Шампоанът чудесно почиства ваната и изобщо зоната на душа. Нанесете от продукта с помощта на гъба и изплакнете обилно с вода. Ако не желаете да използвате вашият шампоан за тези цели, купете купите най - евтиният от близкия супермаркет. Той също ще ви свърши много добра работа.

6 лесни хитринки за ИДЕАЛНО и лесно ПОЧИСТВАНЕ на всяка баня

Банята е едно от помещенията у дома, на които трябва да се обръща много внимание. Трябва да се поддържа чиста постоянно, защото натрупв...

За да имате по – чиста баня и поддържането ѝ да става по - лесно и евтино обирайте редовно влагата по стените и пода на банята си. Когато застои водата води до по - сериозни замърсявания, което усложнява почистването. Ако имате прозорец отваряйте го често, за да се изпарява водата навън или не затваряйте плътно вратата, докато банята не изсъхне напълно.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:

Защо почистването по метода 6/10 плени много домакини?

Как да почистите перфектно прозорците през пролетта: тайната на домакините

Как да почистите правилно екрана на лаптопа си, без да го повредите

6 съвета за миене на пода, които ще дадат отлични резултати

Как да почистите прозорците за 30 минути?

5 причини за неприятната миризма от прясно изпраните дрехи и решения на проблема

Два начина да се отървете от ивици по прозорците с помощта на просто средство

Прах за пране: кой да изберете, за да премахнете лесно петната

Защо не трябва да гладите спалното си бельо?

5 лайфхака, за да поддържате дома си подреден без много усилия

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com