Стъпки за правилно почистване с перяща прахосмукачка

22419
Стъпки за правилно почистване с перяща прахосмукачка
Снимка: iStock

Ако вече сте щастлив собственик на перяща прахосмукачка, няма какво друго да направите, освен да проверите възможностите й на практика. Можете да избирате от много различни опции, например: пране на тапицерия у дома или в колата, пране на килими и т.н. Ключът към вашия успех - получаването на чиста повърхност, е правилната подготовка на повърхността преди пране и избора на техника. Черешката на тортата обаче ще бъде съчетаването на препаратите за измиване според предназначението им и вида на повърхността, която искате да изперете. Готови? Да започваме!

Първата и една от най-важните стъпки, които трябва да направите, преди да измиете каквато и да е повърхност, било то домашна тапицерия, офис килим или килим във вашата къща за гости, е сухото почистване на повърхността с прахосмукачка. Премахването на насипната мръсотия и прах ще ви позволи да измиете много по-лесно, а самият краен резултат ще бъде видимо по-добър. Прахосмукачката за пране веднага ще може да се „погрижи“ за премахването на мръсотията от дълбините на материала или повърхностните петна. Не подценявайте предварителното чистене! Това няма да отнеме много време и ще допринесе значително за крайния резултат, който ви интересува най-много.

За какво още можем да полазваме прахосмукачката в домакинството

Ако имаше награда за VIP домакински уред, тя трябваше да отиде при надеждната прахосмукачка – от боравенето с прах върху вентилат...

В зависимост от модела, който имате, извадете сухия филтърен плик от прахосмукачката и поставете мокрия филтър. Свържете съответните удължители и изсмукващи дюзи към смукателния маркуч на прахосмукачката.

Когато машината е правилно оборудвана, пригответе разтвора за измиване, като използвате инструкциите на производителя (можете да прочетете за избора на перилни препарати по-късно в статията) и изсипете подходящото количество от разтвора в контейнера на прахосмукачката. В този момент се уверете, че сместа се излива в резервоара за чиста вода. Именно от този резервоар прахосмукачката засмуква сместа, за да я разнесе върху измитата повърхност. Всичко е готово, можете да започнете да миете.

Най-популярният и най-бърз метод за изпиране е измиването с едно преминаване. Принципът е много прост: поставете смукателната дюза върху повърхността, която ще се пере, стартирайте смукателната турбина и помпата, измийте повърхността чрез пръскане и изсмукване на водата с разредения препарат едновременно, като правите не твърде бързи движения с чистачката в една посока - към вас (издърпайте чистачката във вашата посока). Не забравяйте да извършите процеса на измиване прецизно, като почиствате повърхностите с равномерни, не много големи участъци.

Трябва да изберете тази техника, ако целта ви е бързо да освежите текстилна повърхност и да подобрите външния вид на тапицерия или килим. Също така ще бъде подходящо, когато трябва да премахнете новообразувано прясно петно, както и при миене на не твърде силно замърсени повърхности. Можете да повторите процеса, ако е необходимо.

Със сигурност допускате тези грешки, когато чистите с прахосмукачката!

Не чистите торбичката преди или след употреба Да оставите торбичката на прахосмукачката непочистена е най-често срещаната и опасна гре...

Друг използван метод е "предварително напръскване". В случай на тази техника първото нещо, което трябва да направите (след първоначалното почистване на повърхността, разбира се), е да нанесете разредения почистващ препарат равномерно по цялата повърхност. Използвайте аспиратора за тази цел.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:

Защо почистването по метода 6/10 плени много домакини?

Как да почистите перфектно прозорците през пролетта: тайната на домакините

Как да почистите правилно екрана на лаптопа си, без да го повредите

6 съвета за миене на пода, които ще дадат отлични резултати

Как да почистите прозорците за 30 минути?

5 причини за неприятната миризма от прясно изпраните дрехи и решения на проблема

Два начина да се отървете от ивици по прозорците с помощта на просто средство

Прах за пране: кой да изберете, за да премахнете лесно петната

Защо не трябва да гладите спалното си бельо?

5 лайфхака, за да поддържате дома си подреден без много усилия

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com