Започват денонощни излъчвания на радиопрограма "Хоризонт" на Българското национално радио

9412
Започват денонощни излъчвания на радиопрограма "Хоризонт" на Българското национално радио

1974 г.

Първите официални предавания на Радио „София” (днес Българско национално радио) датират от 1935 г. През 1945 г., с появата на Предавател „Христо Ботев”, програмите се наричат съответно Първа и Втора програма. След 1960 г. се използва наименованието Българско радио. От 4 януари 1971 г. I програма на Българското радио се нарича „Хоризонт”.

Програмна схема

Художници за пръв път излагат своите картини в Лувъра

Лувърът (на френски: Le musée du Louvre) е най-големият национален музей на Франция и е най-посещаваният музей в света с 9,3 млн...

Хоризонт е 24-часова информационно-музикална радиопрограма. Програмата е разделена на блокови предавания с определено времетраене. В дневните предавания „Преди всички”, „Хоризонт до обед”, „12 плюс три” и „Нещо повече” се излъчват предимно важна информация, интервюта, коментари и репортажи.

Информацията и коментарите за спортните събития се излъчват заедно с другата информация и също така в специализиран програмен блок в края на седмицата.

В неделя се излъчва предаването „Неделя 150” като средище за диспути между журналисти, политици, общественици по всички актуални въпроси от седмицата.

Вечерите по „Хоризонт” са посветени на музиката, с различни предавания всеки ден от седмицата.

Всяка нощ от 00:15 до 3:00 часа се излъчва предаването „Нощен Хоризонт”. Чрез отворените телефонни линии, слушателите, без режисура, могат свободно и спокойно да изразяват мнението си по проблеми, вълнуващи обществото.

Роден е Васил Найденов

Роден на 3 септември 1950 г. Завършва Строителния техникум „Христо Ботев“, а след това и естрадния отдел на Музикалната ака...

От 4:05 до 6:00 ч. е времето за „По първи петли”. Предаването се излъчва всеки делник от студиото на една от петте регионални радиостанции на БНР - Радио „Варна”, Радио „Пловдив”, Радио „Шумен”, Радио „Стара Загора” и Радио „Благоевград”.

Новините по програма „Хоризонт” се излъчват неизменно на всеки кръгъл час, с изключение в предаването „Неделя 150”, когато няма новини, а общата програмна композиция позволява новинарските емисии да бъдат включвани по всяко време на денонощието. Аналогично е и с актуалните, нетърпящи отлагане кратки коментари, интервюта, репортажи, кореспонденции от страната и от чужбина. В 00:00, 07:00, 12:00 и 18:00 часа програма „Хоризонт” излъчва информационните бюлетини на БНР.

Музиката преобладава в програма „Хоризонт”. Излъчва се предимо забавна музика, но са представени всички музикални стилове, форми и жанрове.

Технически характеристики

24-часовата програма „Хоризонт” на Българското национално радио се предава на средни и ултракъси вълни за територията на цялата страна. Програмата се излъчва чрез спътник за Европа, Близкия изток и Северна Африка, както и по Интернет за целия свят.

Любен Беров подава оставката на правителството си

Правителството на Любен Беров е осемдесет и третото правителство на Република България, назначено с Решение на 36-ото Народното събрани...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ХРОНИКИ:

Чернобилската авария (СНИМКИ)

Роден е Константин Константинов, български музиколог.

Роден е Атанас Натев, български философ

Родена е Христина Морфова

Роден е Димитър Шойлев

Международен Ден на Земята

Родена е Шарлот Бронте

Христо Проданов става първият български алпинист, който изкачва връх Еверест

Открита е Казанлъшката гробница

Състои се премиерата на българския игрален филм "Първи урок"

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Чернобилската авария (СНИМКИ)
Чернобилската авария (СНИМКИ)

На 26 април 1986 г. се случва една от най-големите трагедии в човешката история - Чернобилската авария. Най-тежката авария в историята на...