X
 
 

Страхът трябва да идва от нашите си вътрешни дела, а не от ЕС

1516 1
Страхът трябва да идва от нашите си вътрешни дела, а не от ЕС
Снимка: БГНЕС
"Brexit няма да се отрази пряко на България. На пръв поглед не нямаме проблем с отделянето на Великобритания от ЕС." Това прогнозира финансистът и бивш финансов министър проф. Христина Вучева в интервю за bTV.

„Имаше опасение, че Brexit ще се отрази на вноските на страните-членки в ЕС, но това няма да се случи“, убедена е тя.

Борисов забрани на министрите да говорят за "конфликтите с други институции"

Забранявам да се месите и да коментирате конфликтите между другите институции. Това заяви премиерът Бойко Борисов, обръщайки се към мин...

Проф. Вучева коментира и темата за отмяната на валутния борд у нас. „Правителството на г-н Борисов е първото, направило необходимото, за да се приобщим към европейския валутен механизъм. Добре бе, че през 2018 година се направи план за действие, в който се описаха всички стъпки. Трябва да признаем, че се направи нещо много важно. Но премиерът, финансовият министър и управителят на БНБ намалиха ролята, с начина, по който промениха закона. Смущаващият маниер на това действие е, че не бе обяснено на хората какво се цели. Така цялата дандания щеше да се спести. Можеше да се мине без тази промяна. Задължително беше да има план за действие и ние го направихме“, подчерта финансовият експерг.

„Не бяхме длъжни да поправяме законодателството. Вкара се една алинея, която е в дисонанс със закона. По същество това е път към премахване на валутния борд. Това няма да промени нашето желание да имаме стабилния курс, евентуално би могло да стане едно изменение с плюс или минус 3 стотинки. Ако някой прецени, че нашето икономическо състояние застрашава икономическия съюз. Страхът трябва да идва от нашите си вътрешни дела, а не от ЕС. Тази опасност е много намалена. Най-важно е да сме вътре в чакалнята, нищо лошо не може да ни се случи, дори с този текст“, обясни проф. Вучева.

Actualno.com

Етикети:

  • Анонимен 1 Анонимен преди 2 седмици Профил на трол?
    Брей, дъртата кукумявка позна от раз - "Страхът трябва да идва от нашите си вътрешни дела, а не от ЕС", мисъл невъзможна за тиквите на нашенския "елит" и все пак, късно е моме за китка, отдавна не се страхуваме, а сме сигурни и сме свидетели на престъпното, апашко управление на червената мафия и слугинажа й от мутри и калинки като тебе, продажни, чужди подлоги.
Последно в Актуално