Илон Мъск уволни целия екип, отговарящ за производството на зарядни за Tesla

11232
Илон Мъск уволни целия екип, отговарящ за производството на зарядни за Tesla
Снимка: Getty Images

Tesla уволни цялото си подразделение Supercharger, отговарящо за производството на зарядни устройства, казват служители, които са работили в екипа, цитирани от BBC.

Илон Мъск казва, че фирмата ще съкрати всеки десет работни места, тъй като е изправена пред силна конкуренция от по-евтини конкуренти. Уилям Джеймсън, ръководител на програмите за стратегическо зареждане в Tesla, публикува в X, че Мъск е „освободил цялата ни организация за зареждане“.

„Tesla все още планира да разшири мрежата на Supercharger, но с по-бавни темпове за нови местоположения и повече фокус върху 100% непрекъсната работа и разширяване на съществуващи местоположения“, пише Мъск в X.

Стив Гудинг, директор на RAC Foundation, казва, че ходът на Tesla може да подкопае доверието на бъдещите купувачи на електрически автомобили. „Нуждаете се от уверение, че хората, които ви продават превозните средства, виждат силно бъдеще за технологията“, казва той. „Ако производителите обуздават амбициите си, това означава, че водачите може да помислят два пъти дали да преминат на електричество или поне да отложат покупката, докато видят по-положителни новини.“

Андрес Пинтър, главен изпълнителен директор на Bullet EV Charging Solutions, доставчик на мрежата за зареждане, казва, че екипът му „се е събудил от остър ритник в панталоните тази сутрин“. Той спекулира, че Мъск може да „възстановява екипа за зарядни устройства за EV по по-голям, по-лош и по негов начин“, за да продължи да се възползва от финансирането на правителството на САЩ за развитието на мрежата.

Още: Tesla обяви, че търпи огромни загуби

Успехите на отдела

Мрежата от зарядни устройства на Tesla е смятана за водеща в индустрията и наскоро тя прекрати сделки с няколко съперничещи производители на автомобили в Северна Америка, за да приеме своя стандарт за зареждане „NACS“, така че техните превозни средства да могат да използват мрежата.

„Ако едно нещо е имало явен успех в Tesla, това е мрежата Supercharger. Дори от гледна точка на таланта. Никой друг екип за зареждане в света не е успял да направи това, което направи Tesla“, пише Фред Ламбърт, главен редактор на уебсайта за новини за електрически превозни средства Electrek.

Съкращенията идват дни след като фирмата отчете първия си тримесечен спад на приходите от 2021 г. насам. Това следва спада в продажбите на компанията, която също трябва да се справи с разследване на безопасността на своята система за шофиране, подпомагана от автопилот, и изземване, свързано с най-новия й модел Cybertruck.

Още: Tesla съкращава хиляди служители

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КОМПАНИИ:

Световен букмейкър напуска България след промените в Закона за хазарта

Ръст на фалитите в България, докато тези в ЕС спадат през първото тримесечие

Купувач №1 на втечнен природен газ в Китай разширява танкерната си флотилия

Huawei vs. Apple: Технологичните гиганти се изправят пред сериозна битка в Китай

Един от съоснователите на OpenAI напуска компанията

Задава се значително поевтиняване на престоя в Airbnb

Рекордните загуби на "Газпром": Китай не може да замени Европа

Стратегия обвита в мистерия: Apple разработва собствени AI чипове

Хонконгска компания подаде иск за фалит на "Москвич"

Русия започва серийно производство на лимузината на Путин в бивш завод на Toyota

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com