Какво представлява европейския патент?

1367
Какво представлява европейския патент?
Снимка: istock

Не е случайно, че издаването на патент се дефинира като български или европейски. Всъщност става дума за териториален принцип съобразно който действа дадена регистрация за изобретение или продукт. Когато се говори за европейски патент се има предвид създаването на механизми, които се отнасят до единно проучване, експертиза и регистрация на патенти, които имат обхват на покритие в държавите членки на конвенцията. У нас собствениците на изобретения също могат да проявят желание за издаване на патент за валидация на техния труд, който да обхваща набор от държави, които са членки на Европейската конвенция. Какъв е процеса и как да се възползвате от възможността за заявяване на интелектуална собственост ще споделим в днешната тема.

Обхват и страни членки в Конвенцията

Със сигурност това, което би ви заинтересувало какъв е обхвата на патента, който желаете да регистрирате. Определящ е този момент, тъй като на практика в случай, че получите съответната регистрация то това означава, че имате такъв, който обхваща дълъг списък от държави като:

- Великобритания;

- Франция;

- Люксембург;

- Италия;

- Австрия;

- Гърция;

- Чехия;

- Полша;

- Естония;

- Литва;

- Исландия;

- Малта;

- Албания;

- Словения;

- Словакия и други.

Освен изброените има и други страни, с които Европейската патентна организация има споразумение за разширяване на обхвата, което реално е показателно за това, че можете да разчитате на приложимост дори в държави като Босна и Херцеговина, Молдова, Тунис.

Самия принцип на регистриране на даден тип изобретение е аналогичен на този, който се извършва към нашето патентно ведомство. Разбира се тук оформянето на самата заявка и институцията, към която заявителя се обръща е друга. Предвид всички изисквания и обстоятелства, които следва да покриете като критерии ви съветваме да наемете опитни юристи, които имат квалификацията и уменията да предоставят качествена услуга.

Същност на представителството за издаване на Европейски патент

Определящо за собственика на изобретение е това, че има възможност да повери услугата за издаване на Европейски патент на експерти, които са детайлно запознати със спецификата и изискванията на съответната институция. Представителството включва набор от услуги, които на практика биха ви спестили доста време както усилия и разходи по отношение на спазването на процедурите на Европейската патентна организация.

Към основните услуги, за които е препоръчително да се обърнете към адвокати от утвърдени консултантски компании са:

- Оформяне на заявка;

- Точно описание на изобретението;

- Подаване на заявка;

- Представителство;

- Извършване на експертиза;

- Процесуално представителство;

- Оформяне на Договор за патентно коопериране;

- Предприемане на различни процедури, които са свързани с оспорване и обявяване на недействителност на Европейски патент;

- Защита при нарушени права;

- Поддържане действието на патенти;

- Извършване на търсения и проучвания и други.

Както става ясно от дългия списък с услуги ролята на адвоката по европейски патент е сериозна и отговорна. Правилното решение за регистриране на вашия труд и неговото патентоване е свързано именно с това да се консултирате с експерти и едва след това да се премине към по-нататъшни действия, които се отнасят именно до правната рамка и обхват съобразно териториален принцип.

Цени за представителство

Не е коректно да впишем определена парична сума като цена, която ще заплатите за регистриране и издаване на такъв патент. Всъщност всяка една консултантска фирма, която предоставя такива услуги ще изготви персонализирана оферта. Със сигурност индивидуалния анализ спрямо спецификацията на изобретението е в основата на това това да се пристъпи към подготовката на документите за.

Офертата, която ще получите за патентен представител - IPConsulting.BGи регистрация на патент е важно знаете, че зависи от различни фактори, които се отнасят както до самото изобретение така и до набора от услуги, от които ще предпочетете да се възползвате.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КОМПАНИИ:

Нови басейни и за деца в Grand Hotel Therme и Pulse Therme (СНИМКИ)

Екологично отговорно потребление: как изборът на рециклирани черни метали влияе на нашата планета?

"Газпром" съди австрийската OMV, словашката ZSE и чешката CEZ в Русия

Забраната в САЩ: Ще продаде ли TikTok китайската компания ByteDance?

След серията от инциденти: Boeing отчете загуби за стотици милиони

Spotify отчете рекордна печалба

Домусчиеви придобиват компания с огромни имоти в Ловеч за слънчева централа

„Водоснабдителни услуги на бъдещето“ за 4 милиона жители на Големия Париж

Tesla сваля цените на автомобилите си на редица основни пазари

СофтУни с две престижни награди Forbes Business Awards

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com