Нуждаем ли се от консултант при кандидатстване по европейска програма?

11854
Нуждаем ли се от консултант при кандидатстване по европейска програма?
Снимка: https://innoconsult.bg/

Нуждаем ли се от консултант при кандидатстване по европейска програма?

Ако сте предприемач, който иска да кандидатства за финансиране по европрограми, е добре да намерите компетентна консултантска фирма. С времето ще откриете, че съдействието й е от ключово значение. Тя може да ви бъде безценен партньор в процеса и да ви помага с know-how.

Не са една и две фирмите, които са спечелили и изпълнили по повече от един европейски проект с помощта на консултанти. Експертността на тази услуга е съществена за крайния успех.

Гаранции за успешно кандидатстване по европрограми

За да е успешен проекта и да бъде отпуснато финансиране от ЕС е важно консултантската фирма да се запознае с бизнеса или с идеята за такъв. Освен това е от значение отлично да се познават условията на подходящите европейски програми, по които ще се кандидатства.

Един професионалист в сферата е нужно да разбира в детайли спецификата на процедурите за безвъзмездно отпускане на евро пари, а също нормативната уредба, свързана с всички инвестиционни процеси, които биха се случили в рамките на един проект.

Колкото повече конкретика има с комуникацията ви с дадена консултантска фирма, толкова по-добре. Общите приказки нямат място, когато се говори за бизнес и отпускане на средства по европейски програми.

Важно е да се уточнят всички подробности по кандидатстването, свързани с допустимостта на проектните дейности и шансовете за успех на проекта.

Как се заплащат консултантските услуги?

Друг критерий, който не бива да подценявате е начина, по който се заплаща за консултантската услуга.

С други думи изяснете си принципа, по който ще заплащате за оказаното ви съдействие по кандидатстването по европрограми. Оптималното решение е разделянето на сумата на фиксирана част за етап разработване на проекта и доплащане, което се полага само в случай на одобрение на евро проекта.

По този начин си гарантирате ангажираност от страна на специалиста. Още в началото ще проличи ангажираността му към идеята или бизнеса ви. Ако не ви се струва достатъчна, обърнете се към друг.

Срок на договора за изготвяне и управление на проекта

Нещо, което често убягва на онези, които за първи път търсят помощ от професионален консултант по процеса на кандидатстване по европрограма, е уточняването на дългосрочността на ангажимента на съответния консултант или консултантска фирма.

Най-резонно е този ангажимент да продължава до момента на получаването на безвъзмездната финансова помощ от клиента. В задълженията на специалиста влиза даване на препоръки за формулиране на идеята и разработването на предложението, през изпълнение на одобрен проект до отчитането му и верифициране на разходите. Междувременно при необходимост се помага с навременно професионално разрешаване на всички възникнали казуси.

За да направите информиран избор, организирайте си среща с утвърдена фирма, предлагаща консултации за кандидатстване по европейски проекти, каквато е Inno Consult / Ино Консулт ЕООД. Офисът на фирмата е разположен на бул. Черни връх 26 в София и ви очаква всеки делничен и съботен ден!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КОМПАНИИ:

Срив: "Газпром" е на загуба за пръв път от четвърт век

Илон Мъск уволни целия екип, отговарящ за производството на зарядни за Tesla

Как Odoo ERP трансформира българския бизнес: Истории за успеха

Нови басейни и за деца в Grand Hotel Therme и Pulse Therme (СНИМКИ)

Екологично отговорно потребление: как изборът на рециклирани черни метали влияе на нашата планета?

"Газпром" съди австрийската OMV, словашката ZSE и чешката CEZ в Русия

Забраната в САЩ: Ще продаде ли TikTok китайската компания ByteDance?

След серията от инциденти: Boeing отчете загуби за стотици милиони

Spotify отчете рекордна печалба

Домусчиеви придобиват компания с огромни имоти в Ловеч за слънчева централа

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com