X
 
 

Американските космонавти изглежда вземат по-малко от руските, когато са в Космоса

3336 2
photo of Американските космонавти изглежда вземат по-малко от руските, когато са в Космоса
Снимка: Pixabay
Ветеранът на космическите полети, бившият астронавт на НАСА Скот Кели потвърди, че дневната надбавка при престой в космоса на американските астронавти е 5 долара, тоест по-малко от тази на руските им колеги.

„Пет долара на ден в космоса“, каза Кели пред РИА Новости. Както обясни събеседникът на агенцията, такава сума се изплаща в съответствие със закона.

Защо Русия трупа толкова много пари и злато?

Почти незабелязано Русия натрупа огромен златен и паричен резерв. Човек би могъл да си помисли, че Владимир Путин се готви за война или...

„Това не се прави за забавление, а защото правителството е длъжно да плаща такава такса на служителите си, когато те са в движение и в същото време им е осигурено всичко: храна, жилище и други неща“, обясни бившият астронавт Кели, предаде БГНЕС.

Скот Кели влезе в екипа на астронавтите на НАСА през 1996 г., а от 1999 до 2016 г. извърши четири космически полета, включително годишната експедиция до Международната космическа станция.

Американският астронавт каза, че не често, но темата за възнагражденията се обсъжда от членове на международния екипаж на станцията. Според него, когато разговарял с руски колеги по тази тема, той открил, че „им харесва факта, че получават повече, когато са в Космоса“.

Темата е на дневен ред, след като преди дни стана ясно, че заплатата на руски кандидат-космонавт е 60,9 хиляди рубли /837 евро/, на космонавт - 63,8 хиляди /876 евро/, а на инструктор - 88,45 хиляди рубли /1214 евро/. Те могат да получават и месечна помощ до една четвърт от заплатата и тринадесетата заплата. Освен това астронавтите имат право на допълнителни плащания за трудов стаж.

Русия се хвали с "интелигентен" самолет-дрон (ВИДЕО)

Русия представи новия си дрон, оборудван със стелт технология, наречен "Охотник", който може да лети самостоятелно от Москва до Лондон,...

Заплатата се увеличава в съответствие с броя полети в Космоса. След три или повече полета космонавтът и инструкторът могат да получават месечен бонус до 120%. На екипажите се изплаща и еднократна парична награда за всеки полет. "Роскосмос" не посочва конкретни цифри, но обясни, че руските космонавти получават заплата, сравнима с заплатата на астронавтите от НАСА и други космически агенции.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Анонимен 1 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
    Само така изглежда.
  • Пешо Битълса 1.1 Пешо Битълса преди 1 седмица Профил на трол?
    Горкичките хамериканци...живи да ги оплачеш...5$....въхѝььь...тия ШЪ ма уморятььь от смехьь...!
    : 3 !
missing image
Владимир Путин основава нова държава?

Тези дни руските държавни медии и хилядите платени тролове в социалните мрежи имат доста работа. По повод 80-годишнината от Пакта между Хитлер...