БГ учени: Идат земетресения заради слънчевото затъмнение!

46627
БГ учени: Идат земетресения заради слънчевото затъмнение!

Слънчево затъмнение предизвиква сеизмична активност и земята може да се люлее в останалата част от ноември. Три труса белязаха деня на единственото за годината пълно затъмнение, което е днес. Ивицата на лунната сянка ще мине през Тихия океан, но на суша затъмнението може да се наблюдава само в Северна Австралия, предаде БЛИЦ.

Родни учени алармираха, че има връзка между слънчевите затъмнения и природните катаклизми. Слънчевите затъмнения оказват по-силна гравитационна сила и могат да трансформират земната форма и да провокира сеизмична активност по земята, поясни пред TV7 астрологът и физик Филип Филипов.

5,2 по Рихтер разтърси Япония

Земетресение с магнитуд 5,2 разтърси източния бряг на японския остров Хоншу, съобщи американската сеизмологична служба. Епицентърът на...

До края на месец ноември ще има сериозна сеизмична активност по цялата земя, като пикът е около слънчевото затъмнение, 13-ти ноември. Най-опасните зони са около Япония и Северна Африка.

Три труса в различни точки по света имаше през изминалото денонощие. Земетресение от 6,5 по Рихтер удари Гватемала нощес, трус от 6 по Рихтер бе усетен край бреговете на Чили. Столицата на Черна гора Подгорица пък бе радрусана от 4,5 по Рихтер.

Самата космическа конфигурация намеква, че има вероятност от природни катаклизми както със земната, така и с водната стихия, особено в периода от 11 до 21 ноември и най-вече 3-4 дни около самото затъмнение.

Периодът не е подходящ за участие в каквито и да е конфликтни ситуации. Нормалните комуникации с хората могат да бъдат нарушени от някакви илюзии, лъжи или заблуди, предупреждават астролозите.

Мощно земетресение разтърси Мианмар

Земетресение с магнитуд 6.6 разтърси Мианмар, съобщават световните агенции, като се позовават на американската сеизмологическа служба. ...

Възможно е възникването на недоразумения, неправилно или неадекватно използване на информация. Ако вашата лична звездна карта е под негативното влияние на това слънчево затъмнение, т.е. ако имате някакви важни астрологични фактори, трябва да избягвате сложни емоционални ситуации, напрежения и скандали.

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com