Живот на Марс е имало?

143464
Живот на Марс е имало?
Снимка: Thinkstock/ Guliver

Учени откриха в метеорит, паднал на Земята през 2011 година, доказателство за това, че през дълбоката древност е имало живот на Марс, се казва в доклад, публикуван в Meteoritics and Planetary Sciences.

Група изследователи от Ecole Polytechnique de Lausanne (Швейцария) съвместно с техни колеги от Китай, Япония и Германия са провели подробен анализ на органичен въглерод, открит в метеорита Тисинт, паднал в мароканската пустиня на 18 юли 2011 година, и стигнали до извода, че той има биологичен, а не вулканичен или атмосферен произход.

ООН с резолюция за неразполагане на оръжия в Космоса

Общото събрание на ООН е приело внесената от Русия резолюция за „Неразполагане на първи оръжия в Космоса” , съобщава РИА Но...

Според учените след сблъсък с Червената планета с голям астероид, който е станал в дълбоката древност, част от отломките на Марс са били изхвърлени в космическото пространство и след известно време, някои от тях са паднали на Земята, включително и метеорита Тисинт.

„Химическият, микроскопическият и изотопният анализ на въглерода, са накарали изследователите да направят няколко възможни обяснения за произхода му. Те установили характеристики, които еднозначно изключват земният произход на въглерода и демонстрирали, че органичните молекули са се появили в пукнатините на метеорита преди той да напусне Марс”, пише още в доклада.

Учените смятат, че тези молекули са се появили благодарение на биологичната активност на Марс, където в древността, напълно вероятно, е имало живот. Все пак допълват, че да се говори за съществуването на живот на Червената планета като за доказан факт, все още е рано.

 

Япония изпрати сонда на астероид

От космодрума Танигашима в южната част на Япония беше изстреляна космическата сонда "Хаябуса 2" / "Сокол-2" /, която се отправя на на а...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Космос