X
 
 

Тръмп се размечта за скорошна колонизация на Марс

3898 1
Тръмп се размечта за скорошна колонизация на Марс
Снимка: Getty Images/Guliver
Американският президент Доналд Тръмп обеща, че американците скоро ще поставят своя флаг на Марс, предаде БГНЕС.

Тръмп заяви и, че американските астронавти скоро отново ще посетят Луната, а след това ще стигнат до Марс, където ще поставят американското знаме.

Загадката защо има метан на Марс все още не може да бъде решена

Миналата седмица НАСА откри най-високите нива на метан в рамките на 7-годишната си мисия на Марс, което увеличи надеждите, че това може...

Преди 50 години, през юли 1969 г., американски астронавти първи кацаха на Луната и издигнаха там американския флаг. През декември 2018 година Тръмп подписа указ за възобновяването на лунната програма, ограничена от Барак Обама. Според Доналд Тръмп, Съединените щати не само ще поставят отново знамето си на Луната, но и ще създадат база за полети до Марс.

"Ние се връщаме на Луната много скоро и ще поставим американския флаг на Марс", каза Тръмп по време на речта си на събитието "Salute America" по повод Деня на независимостта на САЩ.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 3 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Анонимен 1 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
    Не бъркайте 1969 г. и 2019 г. Тогава работят изключителни учени и научни екипи. Войната е свършила. Противопоставянето ражда своите гении. Марс е полезен като двигател-локомотив на американската икономика. Но иначе - това е безумно. Преди Марс, хората трябва да направят обитаеми станции в "пещерните ръкави-подземия" на Луната. Когато това стане, те ще са придобили огромен опит. Чак тогав виж още ›› а естествено ще дойде ред на някоя луна на Сатурн/Юпитер, или на желаният Марс.