X
 
 

Уловиха мистериозни повтарящи се сигнали от дълбокия космос

7818 1
photo of Уловиха мистериозни повтарящи се сигнали от дълбокия космос
Снимка: Getty Images/Guliver
Астрономите от университета Макгил в Монреал, Канада, твърдят, че са идентифицирали 8 радиосигнала в повторен интервал, съобщи Science Alert.

Източникът на сигналите, известни още като "бързи радиоимпулси", не е известен.

Има ли шанс за живот на две сравнително нови екзопланети?

След като миналия месец бяха открити две екзопланети в обитаемата зона на близка звезда - червено джудже, наречена "Тийгардън" (Teegard...

Два източника "са изпратили" сигналите CRB-180916 и CRB-181119, първият 10 пъти, а вторият 3 пъти. Най-дългата пауза между записаните радиовълни е 20 часа. Според експерти, това може да се дължи на повтаряне.

Освен това CRB-180916 има по-ниски индикатори за разпространение на сигнала, което означава, че неговият източник е относително по-близо до Земята.

Бързите радиоимпулси продължават няколко милисекунди и са свързани с отделянето на огромни количества енергия в космоса, като умирането на звезда.

Източникът на CRB-121102 например, който се смяташе за неутронна звезда в момент на изчезване, е изпращал сигнали през 2012 г. и между 2015 и 2017 г.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Анонимен 1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
    Тия сигнали ги прашахме още когато бяхме прабългари, в монголските степи и после в Хиндукуш, понеже бяхме се объркали малко. Не, че сега сме се оправили де!
missing image
Отиде си проф. Юлиан Вучков

На 83 годишна възраст във военна болница почина професор Юлиан Вучков. Това съобщи на профила си във Facebook журналистът Мартин Карбовски. "Бог...

Последно в Актуално