Втора гигантска черна дупка откриха в Млечния път

14433
Втора гигантска черна дупка откриха в Млечния път

Японски астрофизици разказаха за откриването на втора гигантска черна дупка в Млечния път. Досега учените знаеха за съществуването на единствената свръхмасивна черна дупка в центъра на галактиката – Стрелец A*, пише Мегавселена.

Черната дупка се намира на 200 светлинни години от центъра на Млечния път. Обектът с облак заема област от пространството с диаметър около 0,3 светлинни години и е сто хиляди пъти по-тежък от Слънцето.

Черна дупка разкъсва звезда на части (ВИДЕО)

НАСА е създала анимация, основана на наблюдения на свръхмасивна черна дупка, разположена в галактика на 290 млн. светлинни години от Зе...

За сравнение масата на Стрелец A* надвишава слънчевата четири милиона пъти. Учените обаче още не гарантират, че са открили именно черна дупка.

Изводите са направени по резултати от наблюдения на газовия облак CO-0.40-0.22 с помощта на телескопа в радиообсерваторията на Нобеяма. В този облак частиците се движат в широк интервал скорости. Наблюденията в инфрачервения и оптичния диапазон не са установили големи обекти в CO-0.40-0.22.

Това позволило на астрофизиците да направят предположението, че черна дупка ускорява частиците до високи скорости. Учените смятат, че тя може да се отнася към класа междинни обекти, тъй като е по-тежка от обичайна черна дупка, но е по-лека от свръхмасивните.

 

Какво ще ви се случи, ако попаднете в черна дупка?

Ако паднете в черна дупка, може да се очаква, че ще загинете веднага. Но в действителност съдбата ви ще бъде далеч по-странна. В момен...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Космос