X
 
 

28-годишен заплаши и рекетира възрастно семейство, взе им 2 800 лв.

1911 1
photo of 28-годишен заплаши и рекетира възрастно семейство, взе им 2 800 лв.
Снимка: БГНЕС
28-годишен рекетирал старци в пловдивското село Златитрап. Преди около две години мъжът и още трима негови приятели пристигнали в къщата на семейството възрастни. Те обяснили на хората от Златитрап, че майстор, който преди дни им ремонтирал покрива, ги изпратил, за да вземат забравена от него ножица. Първоначално 78-годишната жена и съпругът й на 80 г. не искали да ги пускат в двора, но след като станал скандал, те се уплашили и се съгласили. Мъжът си показал и личната карта, след което жената му разрешила да вземе ножицата.

Тогава той се качил на покрива. Там намерил ножицата, започнал да я размахва и в това време да разваля подредените керемиди, както и да дърпа улуците. Възрастните хора го молели да не руши покрива, но мъжът не се спрял и дори повикал двама от придружаващите го, които отишли при него и започнали да правят същото. След около два часа тримата слезли от покрива и заявили, че семейството им дължи 3 800 лева за работата.

Ученици от Видин помагат на възрастни хора

Благотворителна инициатива за Великден в подкрепа на възрастни хора започнаха ученици от Видин. Тя носи името "Северосплотяване" и е пр...

Жената казала, че нямат толкова пари. Тогава мъжът и още двама от приятелите му тръгнали към нея и й се разкрещяли да дава парите. "Ще те удуша, ще те заколя, ако не ги дадеш, ще те утрепя“, заплашвал рекетьорът. Той бутал жената и се заканвал. Възрастните хора се уплашили и предали наличните в дома им 2 800 лева, които били спестявали няколко години. Мъжът продължил да иска още пари, но като разбрал, че нямат, си тръгнал с другите трима мъже.

По-късно 28-годишният извършител бил заловен и спрямо него е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“. Сега срещу него е повдигнато и обвинение от Районна прокуратура-Пловдив за това, че е отнел чужди движими вещи - парична сума в размер на 2 800 лева от владението на другиго, с намерение противозаконно да ги присвои, като е употребил за това сила и заплашване. Мъжът е осъждан и преди. Предстои Районен съд-Пловдив да насрочи заседание по делото.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално