3-годишният Христо, който беше пребит от детегледачите си, е контактен

10460
3-годишният Христо, който беше пребит от детегледачите си, е контактен

Малкият Христо, който беше пребит от двамата младежи, които са се грижели за него, вече разговаря с майка си, но ще остане в реанимацията на Пирогов под лекарско наблюдение в следващите дни, съобщава bTV.

В третия ден след инцидента с тригодишното дете майка му запази мълчание. След като е дошло в съзнание, детето е поискало майка му да му изпее песен. „Контактен е, адекватен е, говори, изпълнява команди”, заяви Мария Пойразова от „Пирогов”. По думите й е рано да се дават прогнози колко време е нужно да се възстанови детето.

Пребитото дете има и стари травми

"Детето е докарано снощи от екип на Спешна помощ. Има голям мозъчен хематом, с контузия и компресия на мозъка. Детето е оперирано по сп...

Вчера Софийският градски съд остави в ареста двамата 18-годишни младежи Александър Донов и Патрик Първев, които преди няколко дни пребиха жестоко 3-годишния Христо в столичния кв. "Зона Б-19"

Във Facebook групата в подкрепа на Невена и тригодишното й момченце стотици потребители предлагат помощ за майката и детето. Социалните също ще окажат подкрепа. Те ще проучват майката, ще направят преценка на нейния родителски капацитет и ще преценят от какви услуги има нужда, за да бъде подпомогната.

От „Закрила на детето” призоваха за по-будна реакция на обществото, съседите и близките. Един от начините е да се сигнализира Националната телефонна линия за деца 116 111. От началото на годината обажданията към Спешната линия са с над 3000 повече в сравнение с миналата година. 

Междувременно бащата на едно от арестуваните момчета - Светозар Донов, вече трети ден е неоткриваем. Според уговорката с майката именно той, а не синът му, е трябвало да се грижи за тригодишното дете.

3-годишният Христо е в контактно състояние, но състоянието му остава тежко

Към момента няма непосредствена опасност за живота на тригодишното дете, което беше пребито, но това не означава, че състоянието му не ...

Според съдебно-медицинска експертиза за многобройни увреждания по тялото и главата на момчето, които се дължат на удари с твърди, тъпи предмети. Различният цвят на кръвонасяданията дали основания да се заключи, че те са с давност 7 или 10 дни преди Христо да влезе в болница.

 

 

 

Пребилите 3-годишното момче снимали всичко с телефоните си

18-годишните момчета, пребили тригодишното дете, са снимали всичко с мобилните си телефони, съобщава bTV, позовавайки се на свои източн...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com