X
 
 

78-годишен ало-измамник, обрал и шефа си, се изправя пред съда

656 0
78-годишен ало-измамник, обрал и шефа си, се изправя пред съда
Снимка: Pixabay
Куриер в телефонни измами, чийто ангажимент бил да пренася до „работодателя“ си хвърлените от възрастни жени пари и накити, ги взимал за себе си. Районният съд в Кърджали наложи на 78-годишния старец с инициали А.А. наказание от две години лишаване от свобода условно. Изпитателният му срок е за четири години, като делото е преминало по съкратеното съдебно следствие, съобщава Апелативната прокуратура в Пловдив.

Наказателното дело срещу възрастния мъж е за това, че в съучастие като помагач в Добрич, Габрово и Кърджали измамил три жени, като с това им причинил имотна вреда в общ размер на 18 250 лева.

През месец април 2018 г. А.А. позвънил по телефона на непознат мъж, който бил публикувал обява, че търси пазач. Непознатият му обяснил, че работата няма да е за портиер, а се нуждае от куриер, който да пренася пари от клиенти до фирма за отоплителни инсталации във Велико Търново. 

За всяка пратка човекът да получава по 100 лева. А.А. се съгласил, като по тази схеми били измамени три  жени. Те били убеждавани от непознатия мъж, че ще помагат на полицията за залавяне на телефонни измамници и за това трябва да предадат парите и бижутата, които съхраняват вкъщи.

Така две от жените хвърлили от терасите на домовете си торбички с пари, златни и сребърни бижута, а третата ги оставила пред дома си.

Спецакция срещу телефонни измамници във Ветово

Спецакция срещу телефонни измамници е започнала във Ветово рано тази сутрин. Целият град е блокиран от жандармерия. Извършват се арести...

Подсъдимият ги взимал по указания на непознатия си „работодател“. Той бил наясно, че участва в схема за телефонни измами.

Не носел парите и накитите обаче до посочените от непознатия мъж места, а ги запазвал за себе си.

В хода на разследването А.А. е върнал всички пари и бижута, с изключение на сумата от 1000 лева.

Присъдата не е окончателна и подлежи на обжалване пред Окръжен съд - Кърджали.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
5-те ЗОДИИ с най-труден характер
5-те ЗОДИИ с най-труден характер

Има зодии, с които много трудно можеш да се разбереш, заради това как се отнасят към другите, какъв характер имат и пр. Това е кратка класация на зодиите,...