Акушерката Емилия Ковачева е обвинена за побой над още едно бебе

3051
Акушерката Емилия Ковачева е обвинена за побой над още едно бебе
Снимка: бгнес

Акушерката Емилия Ковачева е привлечена като обвиняема за побой над още едно бебе. Това стана ясно днес в съдебната зала, където продължава делото срещу Ковачева за побоя над новородената Никол миналата година. Не се разбра обаче кога е бил другият случай на насилие.

Прокурорът Николай Христов пък заяви, че има материали, от които се вижда как тя е била още четири бебета, но е много трудно да се установи самоличността им, затова и колегите му от районна прокуратура явно са установили само едно от малтретираните деца, но разследването продължава.

Пуснаха срещу гаранция от 1500 лв. акушерката, пребила бебе

Съдът пусна срещу парична гаранция от 1500 лв. акушерката Емилия Ковачева, обвинена в опит за умишлено убийство на новородено. Софийски...

Нараняванията на бебето Никол били от родови травми, твърди адвокатът на Ковачева. По думите на Владислав Янев това било описано в медицинската документация, предаде Нова телевизия.

Адвокатът отново поиска отвод на съда и прокурора по делото. Янев изнесе изрезки от статии в медиите и заяви, че целта им е била да очернят Ковачева и да предопределят развоя на последвалото дело. В медиите имало много изказвания на прокурор Николай Христов.

Според адвоката на акушерката в договора ѝ е записано, че работното ѝ време е 8 часа, а тя е била принудена да работи на 12-часови смени последователно.

Валери Нецов, шеф на неонатологичното отделение в „Софиямед”, заяви: „Правят се промени в графиците по желание на акушерките. Не съм се задълбочавал колко работи. Не знам Ковачева да е имала и граждански договор”. По думите му винаги има недостиг на персонал: „И сега ни липсват, имало е извънредни часове - по 150 часа на година”.

Родителите на бебето, пребито от акушерка: Страхуваме се, че Ковачева ще се измъкне

В делото за насилието над детето ми има много неща, които ме притесняват - и в разследващите органи, и в самия начин на водене. Адвокат...

„Персоналът понякога се натоварва повече, в медицината смените са по 12 часа. Няма регламент в почивката на нощните смени на акушерките, те си преценяват в зависимост от натовареността си”, добави Нецов.

Адвокатът обвини прокуратурата, че е събирала само доказателства за виновността, но не и за невиновността на Емилия Ковачева, което трябва да прави по закон. Освен това доказателствата били незаконно предадени на съда в кашони, а някои от пликовете с доказателства дори били разкъсани.

По думите му не било установено дали записите от побоя са законни или не. Освен това прокуратурата не разкрила кой не изнесъл записите в интернет, не направила нищо и за да спре излъчването на записите в медиите.

Съдът отказа и двете искания и продължи с разпит на свидетели.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Младеж получи солена глоба за опасно шофиране в Перник

13-годишно момиче се изгуби в планината - ето кой го спаси

По аферата "Митници": Оставиха в ареста Марин Димитров

Поради липса на престъпление: Прекратиха делото срещу прокурор Сулев

Домашен арест за Габриела Славова, обвинена в убийството на съпруга си

Марин Димитров обжалва решението за ареста си по аферата "Митници"

Слави Трифонов губи дело срещу бившия си съпартиец Радостин Василев

Заключил жена си и детето си: Полицията в Благоевград задържа мъжа

Събраха се в центъра и се биха: Петима са в ареста в Самоковско

Задържаха мъж в София за фалшива бомбена заплаха

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com