Акушерката, пребила малката Никол, е посягала и на други деца

5240
Акушерката, пребила малката Никол, е посягала и на други деца
Снимка: БГНЕС

Днес Софийски градски съд разглежда мярката за неотклонение на акушерката Емилия Ковачева, която преби 4-дневната Никол в болница в София.

"Моля да ме освободите, за да бъда вкъщи с детето си", заяви акушерката Емилия Ковачева, която в края на април бе обвинена и задържана за побой над новородено бебе, съобщи Нова тв.

Утре съдът ще гледа мярката на акушерката Емилия Ковачева

Софийски градски съд ще разгледа на 11 септември мярката за неотклонение на акушерката Емилия Ковачева, която преби 4-дневната Никол в ...

Разследването на прокуратурата е показало, че Ковачева е посягала и на други деца, това стана ясно в съдебна зала. От прегледаните записи ставало ясно, че няколко дни преди да посегне на Никол, Ковачева е била и други деца в отделението, като е притискала главичките им и ги е удряла по лицето и тялото.

Акушерката поиска свободата си, а адвокатът й Владислав Янев го мотивира с факта, че записите, които показаха как акушерката бие новородено бебе в столична болница, са мъгляви и неясни и вещите лица не могат да заключат, че на тях е именно Ковачева. По думите му клиентката му е в тежко психическо състояние, а в ареста е подложена на тормоз и изключителен стрес.

Емилия Ковачева беше задържана в края на април, след като новородената Никол беше приета с тежка черепно-мозъчна травма и опасност за живота в болница "Токуда". Бебето беше докарано от "Софиямед", откъдето след дежурството на Ковачева дежурния лекар установил, че бебето е с много тежко състояние.

В началото на месец май родители излязоха и на протест пред сградата на Съдебната палата в София, за да поискат най-тежкото ефективно наказание за Ковачева и да се обявят срещу детското насилие. Тогава родителите поискаха контрол над болниците, майката да не се отделя от бебето си от момента на раждането, дори и при изследванията му и реален 24-часов видео контрол от страна на майките за децата им да е задължителен. Протести имаше и в други градове на страната.

"Медицински одит" не смята, че "Софиямед" е покривала случая с Никол

Започнахме проверка на „Софиямед” на 24 април, когато самата болница извади изводи за дейността си. Това заяви шефът на Изп...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com