Борисов страда от съда - плаща 11 пъти повече на Сидеров, защото не е изпаднал в депресия

1169
Борисов страда от съда - плаща 11 пъти повече на Сидеров, защото не е изпаднал в депресия
Снимка: БГНЕС

Бойко Борисов е поискал да съди Волен Сидеров по Наказателния кодекс заради интервю на лидера от „Атака” преди три години пред в. „Монитор”. Това обаче било невъзможно – заради имунитета на Сидеров като депутат. Вместо това са заведени граждански искове за клевета.

Държа във всички случаи, когато става въпрос за моите дела, да казваш, че тези пари ще отидат за благотворителност, подчерта адвокатът на Борисов – Марин Марковски. Първоначално присъдата е била за около 150-160 000 лева обезщетение по две дела, Апелативният съд я свали до малко над 80 000 лева, а Върховният съд намали наказанието над 30 пъти от първоначалното по всеки иск – на 3000 лева. Един от мотивите за намалението е, че Бойко Борисов не е изпаднал в „психиатрични вреди” от думите на Сидеров, обясни още Марковски пред Нова телевизия.

Сидеров увеличава списъка с хора, които ще съди

Списъкът на съдени от лидера на "Атака" Волен Сидеров за клевета и уронване на престижа се увеличава всеки ден. Днес, 14 октомври, там ...

В случая обаче Борисов трябва да плати 35 000 лева адвокатски хонорар за три години заради делата. Този хонорар е за адвокатите на Сидеров, който е определен спрямо първоначално исканото обезщетение от Бойко Борисов. Според закона ответникът също има право на заплащане на направени от него разноски съразмерно с отхвърлената част от иска. Интересното е, че на ниво Апелативен съд разноските за адвокати бяха разпределени така: Волен Сидеров на Бойко Борисов - 1850 лв., Бойко Борисов на Волен Сидеров - 15 хил. лв. Това няма да го допусна, защото е осъден и Десислав Чуколов и ще търсим от там компенсация, увери адвокат Марковски.

Защо се стигна до съд

Причината за старта на съдебната сага са думите на Сидеров пред вестник „Монитор” преди три години. Тогава лидерът на „Атака” казва, че е убеден, че Борисов също трябва да бъде подведен под отоворност заедно с Цветан Цветанов. Причината – те управлявали крупни канали за трафик на наркотици и проститутки, както и контрабанда. Огромна част от тези канали ги дирижирал Цветанов. Имало огромни съмнения, че с Авиоотряд 28 са изнасяни чували с милиарди за Близкия изток и там са слагани в банкови сметки.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com