Бургаската прокуратура: Не намерихме нищо в телефоните на мигрантите, показващо насилие

5764
Бургаската прокуратура: Не намерихме нищо в телефоните на мигрантите, показващо насилие
Снимка: БГНЕС

Няма открити снимки и видеозаписи на сцени на насилие в телефоните на незаконните имигранти, задържани в района на град Средец на 15 октомври. 9 следователи и двама прокурори от Окръжна прокуратура-Бургас извършват интензивни следствени действия. Това съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Засега липсват данни и доказателства за наличие на снимки и видеозаписи на сцени на насилие в телефони, държани от незаконните емигранти. Към доказателствата по делото са приобщени два телефона. При извършения външен оглед на телефоните е установено, че единият от тях няма камера. Установяването на наличните в телефоните контакти, съобщения, клипове и др. се осъществява чрез техническа експертиза.

Трагикомичен спор певец-адвокат що е то бежанска криза

Моят прочит е, че когато хора, които са въоръжени (бел. ред. – при инцидента със застреляния бежанец МВР оповести, че той не е въ...

Припомняме, че в края на август бяха задържани петима албанци при "Гюешево", като първоначално БГНЕС съобщи, че в телефоните им били намерени снимки на отрязани глави. Оказа се обаче, че такова нещо няма - поне според прокуратурата. Появи се и информация, че всъщност имало клипчета с молитви, на които церемонията изглеждала да се провежда така, сякаш е инспирирана от "Ислямска държава". Това също не беше доказано пред съда.

По случая в Средец е назначена съдебно-медицинска експертиза за установяване причините за смъртта на чуждия гражданин. Назначени са и балистична експертиза, дактилоскопна експертиза, техническа експертиза и две физикохимически експертизи.

Според обяснението от държавното обвинение, до настоящия момент са извършени три огледа на местопроизшествието. В качеството на свидетел е разпитан Вълкан Хамбарлиев - полицейски служител на ГД „Гранична полиция“. Това е човекът, произвел фаталния изстрел в нощта на 15-ти октомври тази година до Средец. Като свидетели са разпитани и неговите колеги - двама полицейски служители, присъствали на инцидента. Пред 7 съдии от Окръжен съд - Бургас следователи са разпитали като свидетели 47 чужди граждани.

Заключенията на назначените експертизи до настоящия момент не са изготвени. Резултатите от балистичната експертиза се чакат днес (19 октомври).

Как отразиха германските и френските медии смъртта на нелегалния мигрант край Средец

Смъртта на афганистанския мигрант на българо-турската граница е първият случай на фатална полицейска стрелба от началото на мигрантскат...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Бургас