Бъчварова: Няма заподозрени за убийството на 16-годишния Георги

19138
Бъчварова: Няма заподозрени за убийството на 16-годишния Георги
Снимка: БГНЕС

Към момента няма заподозрени по случая с убитото 16-годишно момче в "Борисовата градина". Това каза пред журналисти в парламента вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова, предаде репортер на "Фокус" във връзка с убийството на Георги, което стана посред бял ден вчера (2 юни) в столичния парк.

"Работи се, вчера до късно са провеждани разпити. В момента се преглеждат записите от всички налични камери от метрото и там, където има в околностите на самото място. Оказа се, че записите са много голям брой", обясни вицепремиерът.

Какво още трябва да се случи, за да спре да се превръща Борисовата градина в масов гроб?

Намират труп в Борисовата градина. Труп на 16-годишно момче. Наръган до смърт. Успял само да се обади на приятелката си, за да се сбогу...

"Увериха ме, че най-вероятно ще има идентифициране на потенциален кръг. Освен това, технически са установени последните обаждания на момчето. Към момента няма заподозрени", обясни Румяна Бъчварова.

"Активно се работи с материалите с видео материалите. Разпитват се близки на убития. Отпадна версията за любовни взаимоотношения. Остава версията за сбиване между привърженици на отделни футболни клубове. Увериха ме, че можем да установим контакт с лицата, с които е било момчето последно", уточни Бъчварова.

В момента разследващите работят по основната версия за личен мотив. "Една от основните версии, по които се работи за убийството на 16-годишния Георги Игнатов в Борисовата градина, е свързана с личен мотив". Това каза преди заседанието на Висшия съдебен съвет главният прокурор Сотир Цацаров. Той помоли да се изчака с каквито и да е коментари, защото те само ще навредят на разследването в момента.

Близки приятели на Георги разказват пред bTV своя версия на случилото се. Според тях извършителите са двама братя близнаци и още няколко техни „съдружници”. Причината е спор за футболни отбори. Момичетата отричат причината да е свързана с приятелката на 16-годишния Георги.

Цацаров с обяснение за основната версия за убийството на 16-годишното момче

Една от основните версии, по които се работи за убийството на 16-годишния Георги Игнатов в Борисовата градина, е свързана с личен мотив...

"Разказаха ми как Георги си е уговорил среща с приятелката си. Изчакал я е. Дошли са двама близнаци – високи някъде около 189-190 см с маски на лицето и с още поне един или двама техни съдружници, така да се каже. Станал е спор за отбори. Георги е бил от Левски, те от ЦСКА. Станали са някакви кавги по Facebook и са го намушкали. Това знам”, разказа едното момиче.

Другата му близка приятелка добави, че Георги е ревнувал приятелката си от момче от друга гимназия, но според нея това няма нищо общо с убийството. 

По-рано източници от СДВР съобщиха за bTV, че може да става въпрос и за случайно нападение.

*Информацията е обновена към 15.30 ч.

Първа версия за убийството на 16-годишния Георги

Случайно нападение - това е една от версиите за убийството на 16-годишния Георги в Борисовата градина, съобщи bTV. За това свидетелств...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com