Цветан Василев е поръчал убийството на Пеевски?

42666
Цветан Василев е поръчал убийството на Пеевски?
Снимка: БГНЕС

Прокуратурата разследва собственика на Корпоративна търговска банка (КТБ) Цветан Василев, защото има съмнения, че е поръчал убийството на депутата от ДПС Делян Пеевски.

Тезата беше тиражирана първо от ПИК, а източници на "Хоризонт" са потвърдили версията. Имало задържани, но Василев не е сред тях. Както стана ясно онзи ден, той в момента се намира в чужбина.

Мащабна проверка тече в офисите на КТБ, банката отрича да е срещу нея

Мащабна проверка тече в бизнес сградата на бул. "Цар Борис III" 159 в София, където се помещават офисите на Корпоративна търговска банк...

Около 10:30 тази сутрин започна специализирана операция в сградата, в която се помещават телевизиите ТВ7 и News7, където има и офиси на Корпоративна търговска банка. От прокуратурата коментираха лаконично, че текат процесуално-следствени действия и че на този етап информация няма да се дава.

Става дума за действия, свързани с проверката по сигнал на "Протестна мрежа", в частта, касаеща Цветан Василев. Сигналът на "Протестна мрежа" касаеше още Делян Пеевски и Николай Бареков и има общо четири направления - за имотното състояние на Пеевски, за финансирането на медиите от кръга на "Нова българска медийна група", за даване на кредити от КТБ в пропорции, които многократно надхвърлят законовите ограничения и за произхода на средствата на "България без цензура". Проверява се всеки, който влиза и излиза от бизнессградата, като, според източниците, се гледа предимно за флашки и дискове, т.е. носители, на които може да бъде изнесена някаква документация. Проверяват се всички, и работещите в телевизиите, и в офисите на Корпоративна търговска банка.

По-късно днес се очаква и от прокуратурата да кажат повече за тази операция.

Припомняме, че членове на ръководството на КТБ вече бяха разпитвани от прокуратурата. За Цветан Василев се знае, че в момента е в чужбина.

Прокуратурата да не се фокусира само срещу Цветан Василев, предупреждава Асен Генов

На 14 юни ще отпразнуваме една година, откакто това правителство даде оставка. То я даде преди една година, но след това 365 дни продъл...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com