Един полицай е разследван за насилие заради събитията на 23 юли

14839
Един полицай е разследван за насилие заради събитията на 23 юли

Един от полицаите, които охраняваха депутатите при злополучното излизане на прословутия бял автобус в нощта на 23 юли тази година, ще бъде разследван от прокуратурата. Информация за неговите действия вече е предадена от МВР на прокурорите, заяви вътрешният министър Цветлин Йовчев. Той добави, че за 39 души, по чиито снимки МВР работи, полицията има подозрение, че са в основата на ескалиралото напрежение, информира bTV.

В нощта на 23-ти срещу 24-ти юли имаше сблъсък между демонстрантите и полицията, като на много репортажи, включително по големите национални телевизии като bTV и видеоклипове, разпространени в интернет, се виждаше как полицаи бият хора, които видимо не представляват заплаха за обществения ред и сигурност. Служителите на реда, заснети от камерите, бяха или с шлемове, или с маски.

Готвят "Голямото посрещане" на депутатите утре

4 септември е първият работен ден на депутатите след лятната ваканция и протестиращите вече 81 дни срещу правителството на Пламен Ореша...

„Без съдействие кой се крие зад конкретния шлем, маска и конкретното лице, мисля, че ще е трудно. Става дума за единици полицейски служители и мисля, че ръководството на МВР ще окаже съдействие”, коментира тогава главният прокурор Сотир Цацаров обвиненията в превишаване на правомощията от страна на МВР.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com