Емил Милев-Крокодила е задържан по дело за кражба от 2009 г.

6516
Емил Милев-Крокодила е задържан по дело за кражба от 2009 г.
Снимка: МВР

Емил Милев-Крокодила е с мярка „задържане под стража“ от снощи по дело за кражба от 2009 г., предаде репортер на БГНЕС.

По искане на Софийска градска прокуратура Софийски градски съд се е произнесъл по дело от 2009 г. „Емил Милев е задържан за грабеж, който е извършил в новогодишната нощ на 2008 срещу 2009 година в магазин „Била“ в София“, уточни за БГНЕС говорителят на СГП Зорница Таскова. Делото е в СГП от момента на грабежа.

Задържаха магистралния бандит Емил Милев-Крокодила

Задържаха магистралния бандит Крокодила, съобщава Нова телевизия. Емил Милев-Крокодила беше оправдан от Специализирания наказателен съ...

Припомняме, че известният като магистрален бандит Крокодила беше оправдан от Специализирания наказателен съд и му бе оставена мярка „подписка“. В средата на 2015 г. специализираната прокуратура внесе обвинителен акт срещу Емил Милев, Лазарин Лазаров, Едуард Павлов и Мартин Димитров по обвинения за извършени тежки умишлени престъпления.

Емил Милев, известен с прякора Крокодила, е част от бандата за магистрални грабежи "Крокодилите", която нашумя преди няколко години. В края на 2009 година един от най-известните магистрални банди в страната и част от престъпната групировка - Димитър Митрев – Богровеца, беше убит при престрелка с полицията край Вакарел. С групата освен Крокодила се свързва и брат му - Евгени Милев - Гейзо.

От прокуратурата тогава обявиха, че групата представлявала трайно сдружение на лицата с цел да вършат кражби и грабежи, създадена е била с користна цел и е била въоръжена. Емил Милев, Едуард Павлов и Мартин Димитрова са предадени на съд за ръководство и членуване в организирана престъпна група, действала на територията на страната от февруари 2004 г. до 24 ноември 2013 г.

На 14.12.2009 г. около полунощ на Автомагистрала "Тракия" в района на пътен възел с. Вакарел, община Ихтиман, Емил Милев, починалият Димитър Митрев и Мартин Валентинов Димитров, придвижвайки се с автомобил, върху който били поставили синя полицейска лампа, облечени с дрехи с надписи "Полиция", с поставени маски на лицето и представяйки се за полицейски служители спрели лек автомобил, управляван от турски гражданин. Използвайки сила и заплашвайки го с оръжие - автомат Калашников и пистолет ЧЗ тримата отвлекли турския гражданин, поставили му белезници и се отдалечили от мястото на спирането. Придвижили се със собствения си автомобил и с автомобила на турския гражданин на около 2 км от автомагистралата в гориста местност. Там Милев, Митрев и Димитров нанесли множество удари с ръце и крака по тялото и главата на отвлечения, заплашвали го с оръжие и му отнели 5000 евро. След това завързали турския гражданин с въже за дърво, а автомобила на турския гражданин залели с бензин и го запалили.

За тези деяния на Емил Милев и Мартин Димитров е повдигнато обвинение за отвличане, грабеж и за палеж на лекия автомобил на турския гражданин.

Всяко второ дете на престъпник също става престъпник

Всяко второ дете, израснало в семейство, в което има криминално проявен, се озовава в регистрите на Детската педагогическа стая. Това п...

При отдалечаване от мястото на грабежа и палежа на автомобила, Милев, Митрев и Димитров били пресрещнати от полицейски патрули, извършващи по същото време специализирана полицейска операция за противодействие на магистралните грабежи. За да успеят да избягат, Емил Милев открил автоматичен огън към полицаите. Насочил стрелбата си към намиращия се най-отпред полицейски служител, но не успял да го уцели, въпреки множеството изстрели, които попаднали в полицейските автомобили. В отговор на това и полицейските служители започнали да стрелят, при което Митрев бил наранен смъртоносно.

Крокодила е направил опит да убие полицейски служител с автомат Калашников, но деянието му останало недовършено по независещи от него причини - служителят успял бързо да се прикрие зад полицейския автомобил.

Емил Милев, Лазарин Лазаров и Едуард Павлов са привлечени като обвиняеми и за извършения на 12.03.2010 г. грабеж на 136 072 лева от банка "Прокредитбанк България" АД - клон Люлин. Тримата обвиняеми предварително осъществили наблюдение на банковия клон, на инкасовия автомобил, на хората които пренасят парите. Въоръжени с автомат Калашников, пистолети, автоматичен пистолет марка Узи и пушка помпа и с поставени черни маски на главите, на 12.03.2010 г. около 19.00 часа нападнали служителя на банката, който пренасял парите от банката към инкасовия автомобил, нанесли му множество удари, насочили оръжията си към него, и му взели оръжието. Опитали се да му поставят белезници, но не успели. Взели парите и избягали.

За извършения на 12.03.2010 г. въоръжен грабеж Милев, Павлов и Лазаров са привлечени като обвиняеми и предадени на съд.

На Емил Милев е повдигнато обвинение и за извършения на 22.07.2010 г. въоръжен грабеж на 5440 лв. от бензиностанция ОМВ Автокам, находяща се в гр. София, бул. Ботевградско шосе №264. Емил Милев, въоръжен с автомат Калашников и с черна маска на главата, нанесъл удари по служителя на бензиностанцията и накрал посетителите да легнат на земята. При извършване на престъплението заедно с Милев е имало още две лица.

Намаляват престъпленията срещу бежанци в Германия

Броят на нападенията в Германия над сгради, в които са приютени бежанци, е намалял рязко спрямо пика на бежанската криза преди две годи...

Емил Милев и Мартин Димитров са предадени на съд за въоръжен грабеж, извършен на 21.08.2012 г. в бензиностанция Круиз 77, находяща се в гр. Бухово. Двамата влезли в бензиностанцията, насочили пистолети към служителката и заплашвайки я с убийство взели от касата 1370 лв.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Разпитват свидетели по делото срещу Васил Михайлов за побой

Гледат мярката за неотклонение на Червения пират

Мъж загина при пожар в известна местност над Пловдив

10-годишно момче почина в двора на училище в Казанлък

След жестоко убийство край Мизия: 18 години затвор за извършителя

В обществена сграда: Ограбиха и биха мъж във Велинград

Търсила си работа: 52-годишна беше наета като куриер на ало-измамник

Шофьор уби пешеходец в Самоков и избяга

Заплаха с нож и закана за убийство на жена: Нидерландец е задържан в София

Отоци и синини: Мъж преби приятелката си в Костинброд

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com