Гонка между ТИР и полиция в Бургас завърши с катастрофа (СНИМКИ и ВИДЕО)

11223
Гонка между ТИР и полиция в Бургас завърши с катастрофа (СНИМКИ и ВИДЕО)
Снимка: ОДМВР - Бургас

Снощи около 23:45 ч. служители от Пето Районно управление – Бургас забелязали в близост до блок №39 в комплекс „Изгрев“ (в еднопосочна улица) криволичещ ТИР. Полицаите подали сигнал със стоп-палка за спиране и извършване на полицейска проверка. Водачът не се съобразил с полицейските разпореждания и увеличавайки скоростта се включил в улица „Димитър Димов“, преминавайки с десен завой по улица „Копривщица“, булевард „Демокрация“, улица „Дунав“ и с десен завой по булевард „Стефан Стамболов“ в посока София.

Оставиха в ареста шофьора от гонката в центъра на Бургас

39-годишният Николай Дачев, който профуча по централните пешеходни улици на Бургас и катастрофира след гонка с полицията в петък вечер,...

ТИР-ът е последван от полицейски патрули и в района на едно от кръговите кръстовища, поради движение с несъобразена скорост по мокра пътна настилка, товарния автомобил се преобърнал, блокирайки булевард „Никола Петков“ в посока от комплекс „Изгрев“ към Централна градска част и София. По пътното платно е разсипан дървения материал, с който е бил натоварен.

Установено е, че зад волана на ТИР-а бил 18 годишен младеж от Средец, обитаващ социално жилище в комплекс „Славейков“. Момчето е стар познайник на полицията, като нееднократно е извършвал кражби на дребни вещи и хранителни продукти от търговски обекти. Навършил е пълнолетие преди месец, но предвид коронакризата все още не е пренасочен извън социалното жилище. Младежът не притежава шофьорска книжка и е дал противоречиви обяснения как е проникнал в кабината на ТИР-а. Към момента 18-годишнияш младеж е задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство за причиняване на значителни материални щети по непредпазливост след управление на моторно превозно средство (МПС).

Гонка в Русенско отне живота на невинен човек

Мъж загина в тежка катастрофа през миналата вечер в град Сеново, Русенско. Други четирима души, между които и две жени, са ранени и о...

Пътната отсечка на булевард „Никола Петков“ е освободена от ТИР-а около 05:15 ч., когато товарния автомобил е изправен на гуми и изтеглен и е възстановен нормалният пътен трафик. Във връзка с осъществения пътен инцидент, от който няма пострадали, но са настъпили значителни материални щети, маршрутът на автобусите от градския и междуградски транспорт, както и леките автомобили от комплексите „Изгрев“ и „Зорница“, ще бъдат пренасочвани по обходен маршрут. По случая в Пето Районно управление – Бургас е образувано досъдебно производство.

„Както си седя просто чувам ужасно шумен звук. Излизам на терасата, виждам хвърчат полицейски коли, сирени, какво става?“, разказват пред телевизията очевидци. „Бяхме малко преди кръговото. Полицаите караха зад него и той направо се обърна пред нас тук на кръговото. Отцепиха движението, не ни даваха да преминем“, обясняват други свидетели на инцидента. Оказало се, че ТИР-ът бил откраднат от паркинга на предприятие за дървообработка. В каросерията му били натоварени плоскости на стойност 40 000 лева. По-късно стана ясно, че паркингът е охраняван, а стоката е трябвало да пътува за Русе.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Разбиха мрежа за нелегална продажба на хормонални медикаменти

Бомбени заплахи в Софийския университет и Съдебната палата

Измъчвани и пребивани: 21 българки са били карани да проституират в Италия

Дават 50 000 лева за откриването на Ивана от Дупница

Апелативният съд в Пловдив гледа делото по случая „Цалапица”

Откриха трупа на мъж след потушаването на пожар в Благоевград

Излъгаха, че им е син: Мъж и жена се опитаха да извадят българска лична карта на чужденец

Делото "Дебора" отново не тръгна

Жена загина при катастрофа с ТИР край Враца

Със сак с марихуана: Задържаха трима души след наркосделка в София (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com