Жертвите от убийства у нас са повече от размириците в Украйна, осъзна Светлозар Лазаров

24535
Жертвите от убийства у нас са повече от размириците в Украйна, осъзна Светлозар Лазаров
Снимка: БГНЕС

Дадохме повече жертви, отколкото взеха размириците в Украйна. Така коментира главният секретар на МВР Светлозар Лазаров по TV7 поредицата убийства, станали у нас през последните седмици.

Само за няколко дни съседка уби дете в Поморие; баща от Русе погуби детето си; във Враца съпруг застреля майката на децата си; в село край Козлодуй син уби майка си; а в Джебел откриха мъртви майка и детето й. Всички тези престъпления ние ги разкрихме, но мене това не ме успокоява. Трябва да си дадем ясна сметка къде се намираме и колко струва човешкият живот, допълни гостът.

По думите му трябва да се направи разлика между генералната и индивидуалната превенция. Когато един човек си изтърпи наказанието в затвора, трябва да се види дали се е променил, допълни Лазаров. Той отказа да даде подробности около убийството в Джебел, като се позова на следствената тайна. Главният секретар обаче посочи, че от началото на годината е отчетен спад в битовата престъпност с 13%.

Ние бяхме първите, които признаха, че има битова престъпност. Бяхме и първите, които признахме, че сме допуснали грешка в случая Лясковец. Той отрече командосът Емил Шарков да е загинал от приятелски огън и заяви, че го е познавал добре приживе. Говорил е със съпругата му, но каза, че разговорът е бил прекалено личен.

Тези, които най-силно ни упрекваха, в продължение на две години отказваха да решат случая. Ден преди акцията ние разбрахме, че е имало отправена заплаха за убийство към децата от училището и трябваше да реагираме, допълни МВР-шефът.

След операцията той е поискал да подаде оставка, но министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев му е казал да изчака проверката по случая. И преди нас са правени грешки, но никой не е признавал, например атентата в Сарафово, посочи Лазаров.

Той посочи, че и в момента полицаите работят на прага на силите си. Нашите момчета пазят границата с телата си, а емигрантите ги обстрелват с камъни. През лятото благодарение на техния професионализъм не допуснахме окървавяване на протестите. Той похвали колегите си за куража и издръжливостта им и за духа, които показват.

Йовчев обещава сериозни резултати по отношение на битовата престъпност

До максимум три месеца по отношение на битовата престъпност ще има сериозни, положителни резултати. Това каза вътрешният министър Цветл...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com