Кандидат за общински съветник от ДПС заплаши журналист и семейството му със смърт

5948
Кандидат за общински съветник от ДПС заплаши журналист и семейството му със смърт
Снимка: БГНЕС

Кандидатът за общински съветник от ДПС в Ямбол Илия Андонов е заплашвал с убийство журналиста от bTV Дани Атанасова и семейството ѝ. Това разкрива самата тя във Facebook профила си.

Заплахите

"Днес аз и близките ми бяхме заплашени с убийство и изнудвани от кандидат за общински съветник на ДПС в Ямбол. Разбира се, няма да крия името му - Илия Андонов. Дали е свързано с работата ми - все още не знам, дали е случайно - не мисля. Това, което знам е, че часове наред родителите ми са заложници в собствения си дом, заключени и затворени, докато по вратите им блъскат и звънят всякакви мародери. С две думи - една от тези ужасни истории, които не ти се вярва, че някога ще преживееш... И която реших да разкажа, защото трябва да знаем какво имаме срещу себе си", пише Атанасова. Още: Делян Пеевски вече ще ръководи депутатите на ДПС (СНИМКА)

"Накратко: родителите ми се прибират днес следобед и разбират от съседи, че пред дома им са идвали непознати мъже, и са ги издирвали по име. Паралелно с това започва и телефонен терор - звънят им непознати номера и настояват, че са откраднали кучето им, което спешно трябва да върнат, или да оставят на уречено място 5000 лева", допълва още тя.

Според нея историята с кучето е претекст. В това време пред вратата продължават да идват хора, които звънят и блъскат. 

По думите ѝ тя е опитала да говори с един от хората, които са тормозили родителите ѝ, за да обясни, че историята с кучето е лъжа и те не са замесени. "Не ме изслуша. Започнаха обиди, заплахи за убийство, как ще ни довърши всички с "по една лопата в главата "....жестока гадост. Оставих мама и татко полуживи в къщи, с триста заръки да заключат и да не отварят, и пуснах жалба в полицията", разказва още журналистът.

"Въпросният господин Илия Андонов се оказа кандидат за съветник от ДПС, самозабравил се насилник над възрастни хора. Бил изнервен, бил пиян, бил неадекватен. Чул изгубеното си куче да лае точно от нас и решил да влезе в къщи, да умори родителите ми или да им вземе 5000 лева", допълва тя. Още: Осман Октай: Който и да е кмет, той винаги става заложник на различни обръчи от фирми (ВИДЕО)

Тя изразява съмнение, че семейството ѝ е в безопасност и дали работата ѝ не е причина за тази акция срещу семейството ѝ.  Атанасова пита откъде и как този непознат за семейството мъж - е открил техните данни - имена, телефонни номера и адрес.

ДПС отрича да е част от листата, но...

Въпреки че областният координатор на ДПС Гроздан Грозев твърди, че Илия Андонов не е част от листата с общински съветници на ДПС за Ямбол, това се оказва лъжа. Засега Андонов все още заема шестата позиция в списъка, но от 17 часа ще има заседание на ОИК Ямбол, на което името на Илия Андонов ще бъде заличено, съобщава OFFNews

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Заключил жена си и детето си: Полицията в Благоевград задържа мъжа

Събраха се в центъра и се биха: Петима са в ареста в Самоковско

Задържаха мъж в София за фалшива бомбена заплаха

Румънец открадна алкохол за близо 4000 лева от Плевен

Скрити в издълбани самуни хляб: Задържаха контрабандни цигари

Батко му го возил: 6-годишно дете е в болница след инцидент с велосипед край Карнобат

За малко да го сгази камион: Дете мина на червено в Бургас

Как се развиват делата за клевета в Народния театър

Пиян шофьор предизвика катастрофа с пострадали в Казанлък

Хванаха жена, купувала скъпи телефони с чужди карти (СНИМКА)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com