Москов призна: Има само четирима осъдени за нападения над лекари

8254
Москов призна: Има само четирима осъдени за нападения над лекари
Снимка: Actualno

Откакто нападението над лекари и медицински лица се наказва по тежко, има само четири ефективни присъди за доказани нападения над медицински лица. Това стана ясно от отговор на здравния министър Петър Москов на запитване от страна на "Атака".

Москов поясни, че по информация на Центровете за спешна помощ нападенията над лекари са 145 за 2013 г. и 225 за 2014 г., като не всички нападнати са подали оплаквания. Москов призна, че въпреки влязлата в сила промяна в НК се забелязва нарастване на престъпленията. Постановени са 4 ефективни присъди за нападения срещу лекари - 1 глоба от 1000лв., едно лишаване от свобода за 6 месеца, едно лишаване от свобода за 1 г. и едно лишаване от свобода за 3 месеца. Здравният министър съобщи, че ще бъде подписано споразумение за съвместни действия с главния прокурор, за да могат да се извършват бързи действия срещу извършителите.

Борим се енергично с нападенията над лекари, твърди Вучков

Най-сериозната реакция срещу всяка форма на престъпност е влизането в сила на осъдителна присъда. Тъй като темата за атаките над меди...

Проф. Станислав Станилов от "Атака", който зададе въпроса, окачестви изнесените данни като смешни. „Явно, че прокуратурата, както и съда се отнася по стария начин на политическата коректност към циганската престъпност“, категоричен бе той. Националистът заяви още, че циганската общност няма да бъде интегрирана с мерките, които сега се предлагат в обществото като образование, действия на фондации и др.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com